◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Oficialii NATO și-ar dori „un Schengen militar”, pentru mișcarea eficientă a trupelor și echipamentelor prin Europa

NATO și-a avertizat membrii că prea multă birocrație împiedică mișcările trupelor în Europa, o problemă care ar putea cauza întârzieri majore dacă ar izbucni un conflict cu Rusia. „Ceea ce nu facem în timp de pace nu va fi gata în caz de criză sau de război”, a declarat pentru Reuters șeful comandamentului logistic al NATO JSEC, generalul-locotenent Alexander Sollfrank, într-un interviu citat de euractiv.com.

Comandamentul NATO pentru Sprijin și Activare Comun (JSEC) din orașul Ulm, din sudul Germaniei, a început să funcționeze în 2021. Sarcina sa este de a coordona mișcarea rapidă a trupelor și tancurilor de-a lungul continentului, precum și pregătirile logistice, cum ar fi depozitarea munițiilor pe platforma alianței. flancul estic.

Ca urmare a invadărri Ucrainei de către Moscova în 2014, crearea JSEC a reflectat evaluarea conform căreia NATO, după Războiul Rece, trebuia din nou să fie pregătită pentru un război în Europa care ar putea izbucni în orice moment.

Cu toate acestea, sarcina de a desfășura rapid forțe de până la dimensiunea unei divizii cu aproximativ 20.000 de soldați, precum și de a avea la locul potrivit muniție, combustibil, piese de schimb și provizii, a devenit mai dificilă. În timp ce trupele NATO și Pactul de la Varșovia s-au confruntat în trecut în principal în Germania, alianța sa extins de atunci cu aproximativ 1.000 de kilometri spre est, înmulțind lungimea flancului estic al NATO la aproximativ 4.000 de kilometri în total. „Întinderea spațiului, faptul că nu toate forțele sunt orientate spre înainte – toate acestea înseamnă că alianța trebuie să fie rapidă în a muta trupele de la bazele lor în locul potrivit de pe flancul estic”, a menționat Sollfrank, adăugând că această pregătire este necesară. „În perioada de glorie a războiului din Ucraina, Rusia a tras 50.000 de obuze de artilerie pe zi. Aceste cartușe trebuie să ajungă la obuziere”, a spus el. „Deci trebuie să înființați depozite – pentru muniție, combustibil, piese de schimb și provizii.”

Așa cum este situația în prezent, forțele NATO trebuie să navigheze printr-o varietate de reglementări naționale, de la notificarea prealabilă necesară înainte ca muniția să poată fi expediată până la lungimea permisă a convoaielor militare și profilaxia bolilor. Avem un surplus de reglementări, iar singurul lucru pe care nu îl avem este timpul”, a avertizat amiralul Rob Bauer, șeful comitetului militar al NATO.

Sollfrank a spus că și-ar dori să vadă un „Schengen militar”, o zonă de liberă trecere militară asemănătoare cu zona care permite libera circulație în cea mai mare parte a UE. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *