◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Jurnaliști arestați și „represalii pentru jurnalismul anticorupție”, în Azerbaidjan

Site-ul independent de știri Abzas Media a anunțat că redactorul șef Sevinc Vaqifqizi a fost reținut pe aeroportul din Baku, la sosirea în Azerbaidjan și că poliția i-a percheziționat și apartamentul, și biroul, relatează rferl.org. Este al doilea jurnalist al site-ului reținut de autoritățile azere în tot atâtea zile, grupurile de drepturi susținând că acestea mișcări de represalii pentru „jurnalismul de pionierat” al publicației, de a elimina corupția. Cu o zi mai devreme, directorul Abzas Media, Ulvi Hasanli, a fost pus în arest în circumstanțe similare.  „Raidul în birourile Abzas Media, unul dintre puținele instituții de presă din Azerbaidjan care încă îndrăznește să investigheze corupția oficială, și arestarea directorului acesteia, Ulvi Hasanli, par a fi o răzbunare pentru jurnalismul publicației”, susține Gypsy Guillen Kaiser, director în cadrul Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor. Natalia Nozadze, cercetător de la Amnesty International în Caucazul de Sud, a declarat că Hasanli „a dezvăluit cu curaj acuzațiile de corupție la nivel înalt în Azerbaidjan și a acoperit chestiuni critice de interes public. Suntem profund îngrijorați de rapoartele conform cărora Ulvi Hasanli a fost maltratat în detenție… Arestarea lui Hasanli se încadrează într-un tipar de arestări pentru a înăbuși disidența”.

Azerbaidjanul s-a clasat pe locul 151 din 180 de țări în Indexul Mondial al Libertății Presei 2023 al organizațiaei Reporteri fără frontiere. (redacția UZPR)

Foto: Andy Leung/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *