◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.06.2024

Primul sfânt milenial
al Bisericii Catolice

Un adolescent născut la Londra care a murit de leucemie la vârsta de 15 ani urmează să devină primul sfânt milenial al bisericii catolice. Din 912 persoane canonizate de Papa Francisc, cea mai recentă dată de naștere a fost anterior anului 1926, relatează The Guardian.

Carlo Acutis a fost un geniu al computerelor, care a contribuit la răspândirea online a învăţăturii romano-catolice înainte de moartea sa, în 2006. Papa Francisc a decretat că un al doilea miracol postum i-a fost atribuit lui Acutis, calificându-l pe adolescent pentru canonizare.

Acutis s-a născut la Londra în 1991, a învățat singur să codifice încă din școala primară, înainte de a-și folosi abilitățile pentru a crea site-uri web pentru organizații catolice, precum și unul care documenta miracole din întreaga lume.

În catolicism, oamenii se pot ruga persoanelor decedate despre care cred că sunt în ceruri pentru a cere să vorbească cu Dumnezeu în numele lor, cum ar fi să ceară unei persoane să se recupereze după o boală sau o rănire. Dacă persoana în cauză pare să sufere o recuperare neașteptată, aceasta poate fi catalogată drept un miracol de către Vatican. Dacă două minuni sunt atribuite unei persoane decedate și aprobate de papă, atunci ele se califică pentru sfințenie. Acutis a fost pus pe calea spre sfințenie după ce Papa Francisc a aprobat un miracol care i-a fost atribuit: un băiețel de 7 ani din Brazilia s-a vindecat de o tulburare pancreatică rară după ce a intrat în contact cu unul dintre tricourile lui Acutis. Iar Valeria Valverde, în vârstă de 21 de ani, a suferit o craniotomie de urgență pentru a se reduce presiunea asupra creierului ei, iar familiei i s-a spus că este într-o stare critică. Mama copilei a mers să se roage pentru recuperarea fiicei sale la mormântul lui Acutis, șase zile mai târziu. Biserica afirmă că în aceeași zi, fetița a început să respire fără ventilator și și-a recuperat – scanările ulterioare au arătat dispariția contuziei de pe creier. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *