◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

„Flori pentru eroi” – o autentică lecţie de istorie la Cinciş-Cerna, cu sprijinul UZPR

Recenta prezență a unui numeros auditoriu lângă Monumentul Eroilor din satul Cinciș-Cerna a dovedit încă o dată eficiența unui moment sărbătoresc patriotic în dezvoltarea și consolidarea sentimentelor de dragoste față de țară și trecutul glorios de luptă al poporului, și nu în ultimul rând, mândria de a fi român.

Pe acest fond, momentul omagial „Flori pentru eroi” s-a constituit într-o sărbătoare de însemnătate națională, un semn de cinstire și măreț prilej de omagiere a ostașilor din localitate care au luptat sau căzut pe câmpurile de luptă în cele două războaie, cu toții dovedind îndeplinirea unei îndatoriri de înaltă semnificație morală.

Acţiunea a fost organizată de Primăria Teliucu-Inf., Ziarul „Accent Media” și Centrul Educativ „Copii și Tineri pentru Comunitatea Europeană”, cu sprijinul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (președinte Sorin Stanciu), Inspectoratului Județean de Jandarmi și Poliției din Teliucu-Inf.

Au prezentat alocuțiuni, printre alții, Pupeză Daniel Gheorghe – primarul comunei Teliucu-Inf., col. (r) Octavian Todea, vicepreședinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Cerna” Hunedoara și Alexandru Toma Negoiță – președintele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I., Filiala Țebea.

De apreciat a fost momentul înmânării unor diplome urmașilor ostașilor care au luptat sau căzut pe câmpurile de luptă, drept amintire a acestora și intitulată simbolic „Însemn de prețuire”.

Nu a lipsit oferirea de Diplome pentru contribuția la promovarea și păstrarea tradițiilor populare strămoșești în rândul tinerei generații, a sentimentului de apartenență la istoria și glia strămoșească, permanent respect de suflet și credință pentru trecutul glorios al poporului român.

Aplaudați au fost tinerii Ștefania Adina Bellu (Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara) și Mladin Șerban Andrei (Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara) care au recitat poezii patriotice.

De consemnat că, încărcat de emoție a fost momentul depu¬nerii de flori la Monumentul Eroilor de către elevii Școlii Primare din localitate (prof. Aurica Preda).

Acțiunea s-a finalizat cu frumoase și aplaudate cântece patriotice și populare interpretate de Valerica Ianoși Marian și Sigismund Munteanu.

Am consemnat și câteva opinii.

Cornel Poenar, directorul ziarului „Accent Media”: „Manifestarea de la Cinciș-Cerna s-a înscris în marea sărbătoare a Zilei Eroilor și a făcut să vibreze sufletul celor prezenți trezind respectul și prețuirea faptelor ostașilor români, a valorilor spirituale ale neamului românesc și vetrei strămoșești”.

Remus Vlad, fiu al satului Cinciș-Cerna: „La Cinciș-Cerna s-au consemnat inedite momente de omagiere a ostașilor eroi din localitate, deveniți făclii nestinse ale neamului românesc. De la ei trebuie să învățăm că dragostea de țară nu se măsoară în cuvinte, ci în fapte. Ei au dovedit simțul datoriei și al onoarei militare, îndeplinindu-și cu abnegație îndatoririle de ostași și de cetățeni”.

Așadar, lângă Monumentul Eroilor din Cinciș-Cerna s-a putut consemna o adevărată lecție de patriotism și istorie.

Cinste acestor eroi!

(accentmedia.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *