◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Peste două decenii de la uciderea reporterului anticorupţie sârb Milan Pantic, niciun vinovat

Asociaţia Jurnaliştilor din Serbia a cerut Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor să ajute la impulsionarea campaniei pentru a afla cine l-a ucis pe reporterul anticorupţie sârb Milan Pantic în 2001 și propune adoptarea unei rezoluții prin care să fie presate autoritățile sârbe să se asigure că ucigașii lui Pantic sunt în sfârșit găsiți și pedepsiți.
În proiectul de rezoluție, asociația a subliniat că, după 21 de ani, o anchetă a Poliției și a Parchetului din orașul Jagodina nu i-a adus în fața justiției pe ucigașii lui Pantic și nici nu i-a identificat pe cei care au ordonat crima, relatează BalkanInsight.
Pantic, care era corespondent la ziarul Vecernje Novosti, a fost bătut până la moarte la 11 iunie 2001, la Jagodina. De-a lungul lungii sale cariere de jurnalist, a scris în principal despre cazuri de corupție la nivel înalt din oraș.
Asociația își exprimă îngrijorarea că autoritățile nu par să fi luat măsuri după ce informațiile despre caz au fost descoperite de Comisia sârbă de investigare a crimelor împotriva jurnaliștilor. „Constatările Comisiei au fost transmise organismelor oficiale sârbe, dar după aceea nu s-au mai înregistrat progrese”, se arată în proiectul de rezoluție al Asociaţia Jurnaliştilor din Serbia.
Veran Matic, care a co-fondat emblematicul post de radio din Belgrad B92 și este președintele comisiei create în 2012 pentru a investiga o serie de crime nerezolvate în rândul jurnaliştilor, a declarat anul trecut că a pus uciderea lui Pantic pe seama dezvăluirilor sale legate de privatizarea Fabricii de ciment Novi Popovac, din orașul Paracin. „Ceea ce a scris Pantic și ce ar fi urmat să scrie despre vânzare l-au costat viața. Sper totuși că se va găsi o soluție pentru ca acest caz să fie rezolvat”, a spus Matic în 2021, înainte de aniversarea a 20 de ani de la moartea jurnalistului.

Foto: Milan Pantic (Aleksandar Dobrosavljevic)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *