◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Peste 100 de milioane de oameni au fugit de războaie și persecuții

Numărul de persoane forțate să fugă de conflicte, violențe, încălcări ale drepturilor omului și persecuție a depășit pentru prima dată recordul de 100 de milioane, cifră amplificată de războiul din Ucraina și alte conflicte mortale, a anunțat agenția ONU pentru refugiați. „O sută de milioane este o cifră cruntă – îngrijorătoare și alarmantă în egală măsură. Este un record care nu ar fi trebuit niciodată stability. Acest lucru trebuie să servească drept un semnal de alarmă pentru a rezolva și a preveni conflictele distructive, pentru a pune capăt persecuțiilor și pentru a aborda cauzele care stau la baza care forțează oamenii nevinovați să-și părăsească locuințele”, a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi.
Numărul persoanelor strămutate forțat din întreaga lume s-a apropiat de 90 de milioane până la sfârșitul anului 2021, propulsate de noi valuri de violență sau de conflicte prelungite în țări precum Etiopia, Burkina Faso, Myanmar, Nigeria, Afganistan și Congo. De atunci, războiul din Ucraina a forțat alte peste șase milioane de oameni să părăsească țara și alte opt milioane sunt strămutate în Ucraina, relatează AP.
Cifra de 100 de milioane reprezintă mai mult de 1% din populația globală și include refugiați și solicitanți de azil, precum și persoane strămutate în propriile țări din cauza conflictelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *