◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Tot mai mulți părinți se îndatorează pentru a-și putea crește copiii

Numărul părinților care se îndatorează pentru a acoperi costurile de îngrijire a copiilor în Marea Britanie a crescut cu o treime în ultimele 12 luni, potrivit unui nou sondaj derulat de grupul de campanie Pregnant Then Screwed.

Cercetarea, la care au participat zeci de mii de părinți din Anglia cu un copil sub vârsta de cinci ani, a relevat faptul că aproximativ 45,9% trebuie să se îndatoreze sau să retragă bani din economii pentru a plăti îngrijirea copiilor. Această cifră reprezintă o creștere de 30% față de 2023, a constatat raportul citat de Euronews.

Pe de altă parte, numărul părinților singuri din aceeași categorie a fost și mai mare, aproape două treimi (66,5%) afiormând că trebuie să folosească credite, să împrumute bani sau apeleze la economii ori la pensie pentru a acoperi costurile de îngrijire a copiilor.

De asemenea, jumătate dintre părinții cu un copil sub vârsta de cinci ani (53%) au declarat că au cheltuit mai mult de un sfert din venitul gospodăriei pentru îngrijirea celor mioci, o cifră în creștere cu 16% față de anul trecut; unul din cinci părinți a spus că a cheltuit mai mult de jumătate din venitul gospodăriei pentru îngrijirea copiilor.

„Părinții care doresc să aibă mai mulți copii nu își pot permite acest lucru. procrearea se simte ca o sinucidere financiară. Dacă nu suntem atenți, a deveni părinte va fi un lux, iar economia nu își poate permite să plătească un astfel de preț”, punctează Joeli Brearley, CEO și fondator Pregnant Then Screwed.

Potrivit site-ului Moneyhelper.org.uk, costul mediu al trimiterii unui copil sub vârsta de doi ani la creșă cu normă întreagă este de 14.030 de lire sterline pe an. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *