◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

„Obiectiv mehedințean”,
o publicație necesară

Primesc în mod constant, de la Turnu Severin, de la colegul de breaslă, domnul Teodor Abagiu, săptămânalul ,,Obiectiv Mehedințean”, o publicație necesară, care apare în arealul jurnalistic din Zona de Vest, de 26 de ani și care aduce pe masa cititorului care dorește să fie bine informat opinii diverse, dezvăluiri nebănuite, anchete sociale-politice-economice, informații, comentarii argumentate și, nu în ultimul rând, evenimente cultural-artistice și sportive.

Cu un colegiu de redacție statornic și consecvent în a promova un jurnalism modern și colaboratori de prestigiu asigură un echilibru în toate compartimentele de abordare a temelor inserate în paginile acestui ziar, care mai supraviețuiește print, prin eforturile acestor oameni minunați cu sufletul risipit prin jurnalismul și cultura română. Și ce bine ar fi ca măcar noi, cei puțini care mai ținem în viață reviste și ziare, să nu uităm a ne promova reciproc producțiile de spirit și conștiință în slujba comunității.

Așadar, să trecem a prezenta pe scurt un sumar relevant. propus în recentul număr al Obiectivului Mehedințean, care apare la Turnu Severin.

Titluri inedite și cu bătaie lungă, Puncte de vedere la… vedere

În Duminica a XVII-a după Rusalii, Biserica cu Hramul Sf. Ioan Botezătorul a Parohiei Pădina Mare a fost resfințită. Colegiul Național Gheorghe Țițeica va fi modernizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării; Între politică și sinceritate în politică. Cât mai contează alegătorii în înțelegerile subterane dintre cei ce ne (mai) reprezintă?;

Poezie și Istorie la Biblioteca I.G. Bibicescu din Turnu Severin, care a găzduit recent o dublă manifestare culturală. Proiecția părții a doua a video-documentarului Tudor Vladimirescu-Istorie, Revoluție și Legendă, concept, scenariu și regia aparțin domnului Dan Șalapa, membru UZPR și lansarea a două cărți, „Eminescu, Limba română, Credința”, dedicate Marelui poet și „Abisul galben”, semnate de poetul Dan Șalapa. Printre participanți; Poetul Victor Rusu și jurnalistul Puiu Răducan din Râmnicu Vâlcea. Dr Valentin Popescu, Mihai Logofătu, de la Fundația pentru Tineret. Poeții Emilian Iachimovski, Nicolae Calițoiu, Dan Mujescu, Adela Ionașcu, Eugenia Rada

Eugen Dulbaba și Mihailo Vasilievici, scriitor, jurnalist din Kladova-Serbia, coordonator al Centrului cultural românesc, din această localitate unde trăiește o importantă comunitate de vorbitori de limbă română.

Un alt Proiect cultural lansat de Poșta Română; Curierii Culturii – Citește și dă mai departe, prin care se încurajează cititul în rândul tuturor categoriilor de vârstă, cu îndemnul ca volumele citite să fie date mai departe altor iubitori de lectură.

Doamna Ramona Cupă, vicepreședinte C.J. Mehedinți, ne aduce în prim-plan comorile naturale inestimabile ale județului , Topolnița, Epuran Isverna și în mod deosebit Peștera Gramei, cu potențial și oportunitatea reală de a fi inclusă în circuitul turistic.

Un titlul care ne dă fiori, nouă, celor suntem la un pas de retragerea din activitate „A ieși la pensie înseamnă a intra în foame!; ES doamna Daniela Dancău, Ambasadorul României în Italia, ne propune spre meditație profundă „Noi oportunități de cooperare între mediile economice din Italia și România”; Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, s-a aflat în Mehedinți cu prilejul Campaniei naționale de distribuire de bunuri pentru beneficiarii din Centrele de tip rezidențial.

Paradoxuri virusate, Andrușa R. Vătuiu, membru UZPR, ne prezintă în stilul său caracteristic subtil-ironic o radiografie a stărilor de urgență și carantină liber consimțite în perioada de p(l)andemie.

Un Remember sentimental ,,În memoriam” col. Iulică Paicu, un fiu al satului Malovăț, un om modest, simplu, foarte respectuos, care a ajutat mult biserica, s-a stins din viață  la 87 de ani, material semnat de Preot Al. Stănciulescu-Bârda.

Dar „sarea și piperul” acestei publicații este fără nicio îndoială colaboratorul permanent ,,nea Mărin”, sub acoperire desigur, cu constatările și dezvăluirile sale acide și la subiect, cu titlul „Sucă, Dezastrul de la Herculane, nea Folescu și Obiectu” muncii, Sănătatea fără medicamente și Căpușarea de la Complexul Energetic Oltenia.

Așadar, o publicație care merită și trebuie citită!

 

Dumitru Buțoi/ UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *