◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro07.05.2024

O voce care răsună…  Andronache Alma Lorena

Are 13 ani și este nascută în Orașul Ploiești la data de 15.09.2010. A început să cânte la vârsta de 8 ani. În prezent este elevă a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ploiești și urmează cursuri de chitară sub îndrumarea domnului profesor Marius Glonț.

O fire prietenoasă, care leagă foarte ușor prietenii și trăiește emoția întâlnirilor pe strune de chitară, Alma adoră plimbările, și când timpul îi permite, pictează, ori pe ritmuri diverse, preferă să danseze. Este aproape firesc pentru un copil fascinat de tot ce înseamnă act artistic, să iubească, să îndrăgească astfel de activități, ce completează ca într-un puzzle, calități, ce definesc structura, personalitatea unui artist în devenire. Dragostea pentru muzică a însoțit-o pe Alma întotdeauna, chiar dacă urma cursuri de dans, la vârste mici, glasul Almei răsuna și „umplea” casa. Astfel, cei care au descoperit talentul ei, muzical, au fost parinții, care cu 8 ani în urmă au încurajat-o și susținut-o în a se dezvolta și crește în acest sens, însoțind-o în toate spectacolele, concursurile ori festivalurile la care era invitată. Era evident că talentul Almei se făcuse cunoscut într-o lume muzicală, o fascinantă lume artistică și tot evident se contura viitorul drum în minunata lume artistică. Talentul ei a fost încununat de felicitări și aplauze la toate evenimentele la care a participat și nu a lăsat nicio clipă să fie așteptat, succesul. Drumul Almei a continuat cu participări nenumărate, la evenimente, concursuri, festivaluri, unde vocea ei a reușit să ajungă la sufletele spectatorilor, a  trezit simțurile și bineînțeles a adus premii, medalii și trofee.

Vocea Almei trezește emoția și te face să te transpui într-o lume în care frumosul este în tot ceea ce te înconjoară. Din luna august 2021, a descoperit chitara, și tot de atunci, chitara a devenit prietena ei, și actul artistic a devenit mai complex. Vocea îmbrăca sunetul chitarei și prin prezența sa, Alma, devine un mic artist complet, pe care dacă-l asculți, nu ai cum să nu-l îndrăgești.

Pentru a cunoaște parcursul muzical al Almei, vă aduc în prim-plan câteva dintre premiile pe care le-a obținut în ultimii ani.

2019

Festivalul ,,Art Respect’’- Brașov- Locul I

Festivalul Național de Muzică ,,Brașov Live Fest”- Locul II

Festivalul ,,Muzic, my love”- By Viorela Filip- București- Locul II

2020

Festivalul Național de interpretare și creație ,,Dragobete pupă fete- Ploiești- Locul I

Festivalul Național ,,Copilăria, un poem”- Locul I

Concursul Național de tinere talente ,,Alegria”-Premiul Special

Concursul Național de interpretare muzicală, creații literare și plastice ,,Armonia artelor”- Bîrlad- Premiul I

2021

Concurs ,,Giroc music art’’- Locul I

Festivalul Național de muzică pop și populară pentru copii și adolescenți ,,Magia copilăriei’’ – Trofeul grupei

Concurs Internațional de interpretare ,,Muzica ne poate uni”- Premiul Golden

Festivalul Național de muzică ușoară și muzică populară ,,Cununa petrolului”- Locul II

2022

Festivalul concurs național de muzică ușoară ,,Vocea Prahovei”- Locul I

Festivalul Național de muzică folk ,,Trivale Fest 2022”- Pitești- Mențiune

Festivalul ,,Intregalde Folk” – Ivanis -Alba Iulia- Marele trofeu

Festivalul de cântece ,, Marțisorul Muntomanului”- Premiul special al juriului

 2023

Festivalul Național de Muzică Folk- Trivale Fest 2023

Festivalul Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului” Târgu-Jiu 2023- Locul II

Festivalul de Muzică Folk- „Mediaș-Cetate seculară”.

În luna decembrie 2023, Alma Lorena Andronache a fost invitată în cadrul Cenaclului internațional „Dor de infinit” ca invitat special.

Pe afișul unui eveniment deosebit care a avut loc la Ploiești, la The Shamrock Pub în data de 21 ianuarie 2024, eveniment în cadrul căruia Walter Ghicolescu a lansat albumul cu numărul 8, „Două întrebări în oglindă”, regăsim în calitate de invitată, pe Alma Lorena. Cu siguranță muzica bună adună la un loc voci de renume, voci care răsună, voci emblematice, acele voci pe care le recunoașteți oriunde, acele voci care umple spații culturale și sufletele iubitorilor de frumos.

Muzica reprezintă de fapt o artă a comunicării, a propriei exprimări și a plăcerii auditive, iar muzica îi oferă Almei șansa de a se focusa, de a-și exprima sentimentele de a transmite celor ce o ascultă multă căldură, multă dragoste și dorința de a o reasculta.

Cu un glas ce rasună, cu un timbru vocal inegalabil, cu trăiri adolescentine, îmbrățisând chitara dăruită de tatăl ei, acum 3 ani, cu prieteni, familia, colegii aproape și nu în ultimul rând cu profesorii care îi îndrumă acesti pași spre succes și spre marile scene, vom auzi cu siguranță despre ALMA LORENA.

Gîțan Alice Ileana – Membru UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *