◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

Suedia lansează o campanie masivă de descurajare a migranților

Suedia, care deține în prezent președinția rotativă a UE, va lansa o campanie de conștientizare pentru a descuraja migranții să vină în țară, au declarat ministrul Migrației, Maria Malmer Stenergard, și liderul de extremă dreapta Henrik Vinge, într-o conferință de presă. Ca parte a intenției sale de a reduce imigrația în Suedia, guvernul susține că țara trebuie să investească mai mult în eforturile de informare în străinătate.

Campania va include comunicarea direcționată către redacția și agențiile de presă străine, precum și către ambasadele străine din Suedia. „Acest guvern a fost ales, printre altele, cu un mandat de a crea o modificare de paradigmă în politica de migrație. Acest lucru necesită multe schimbări majore”, a spus Stenergard, citat de EURACTIV.

O mai bună informare ar putea împiedica persoanele fără protecție să vină în Suedia și va reduce suferința cu care se confruntă migranții. „Astăzi, două treimi dintre cei care vin în Europa nu au motive de protecție. Ei și-au pus viața în mâinile traficanților de refugiați și li se va permite în continuare să se întoarcă. Dacă sunt informați despre reguli, reducem riscul de suferință pentru acești oameni”, a punctat Stenergard.

Potrivit sursei, mai multe informații vor ajuta la eliminarea modului în care lumea vede Suedia – ca o țară care oferă beneficii generoase.

Suedia a înregistrat o medie de 121.000 de imigranți în fiecare an din 2016, arată datele Biroului de Statistică. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *