◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

FECIOARA MARIA, LEGĂTURA DINTRE DIVINITATE ȘI OMENESC

Crăciunul este una dintre marile sărbători ale creștinătății. Odată cu nașterea lui Hristos, omenirea a intrat într-o nouă etapă. Nașterea Mântuitorului a fost un miracol.

Acest lucru s-a putut realiza numai cu ajutorul Mariei, cea care a făcut legătura dintre divinitate și omenesc.

În fiecare an, pe 22 decembrie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Zămislirea Sfintei Fecioare de către Sfânta Ana. Ioachim și Ana au fost lipsiți de copii până la vremea bătrâneții, atunci când Ana o naște pe Maria.

Ana provenea din seminția preoțească a lui Levi. Ea era fata cea mică a preotului Matihian din neamul lui Aaron, îndeplinindu-se astfel profeția că Hristos va avea origini împărățești și preoțești.

Pe tot parcursul vieții lor, până să nască Ana, cei doi soți au fost supuși oprobriului public. La evrei, familiile care nu aveau copii erau considerate că nu au binecuvântarea de la Dumnezeu din cauza păcatelor lor sau ale strămoșilor.

Ioachim a fost umilit în templu, în momentul în care aducea daruri. Un evreu din seminția lui Ruben l-a numit nevrednic pentru că nu are copii.

Pe când se ruga la umbra unui dafin, un înger o vestește pe Ana că va avea un copil. După nouă luni, Ana o naște pe Maria. Până la vârsta de trei ani, Maria este crescută de Ana și Ioachim, după care a fost dusă la Templu, unde a stat 12 ani.

Când preoții au vrut să o căsătorească, Maria s-a opus, motivând că dorește să-și închine viața lui Dumnezeu. Atunci, i-a fost ales un soț bătrân care să aibă grijă de ea. Iosif a dus-o pe Maria în Nazaret.

După moartea fiului său, Hristos, Maria a fost pregătită să treacă prin moarte și să se înalțe la cer, la Fiul său și să biruiască moartea. Apostolul Toma nu a fost prezent la îngroparea ei.

Ajunge după trei zile și cere să-i fie desfăcut mormântul, pentru a-i săruta mâinile. Când au deschis mormântul, trupul Maicii Donmului nu mai era acolo. Despre Maria s-a spus că s-a urcat la tronul împărătesc al Fiului său.

 

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *