◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Peste jumătate dintre studenții britanici muncesc pentru a se întreține

Din ce în ce mai mulți studenți din universitate lucrează potrivit unui sondaj anual, al Institutului de Politică în Învățământ Superior (Hepi). Cercetările sugerează că 55% dintre studenți fac acum muncă plătită, comparativ cu un total de 45% dintre ei în urmă cu 12 luni. Potrivit cercetării de piață ctate de BBC, 76% dintre studenții chestionați au spus că costul vieții a avut un impact negativ asupra studiilor lor.

Sondajul studenților a arătat că aceștia lucrează în medie 13,5 ore pe săptămână.

Studenta în anul II la Universitatea din Hertfordshire, Clarissa Struthers, are trei locuri de muncă pentru a se întreține financiar: „Asta îmi afectează notele, pentru sunt atât de obosită la cursuri! Este cu adevărat trist, dar asta este realitatea”.

Pentru a ajuta cu costurile de trai în timpul universității, studenții primesc un împrumut de întreținere testat în funcție de mijloace. Acestea sunt separate de taxele de școlarizare – care plătesc costul cursului – și sunt destinate să acopere cazarea, mâncarea, cărțile și orice alte echipamente de care au nevoie studenții.

Raportul Hepi a încurajat guvernul să revizuiască sistemul de credite pentru întreținere, pentru a se asigura că acestea cresc „în timp util” și în conformitate cu inflația, care a urcat vertiginos în ultimul an.

Un sondaj realizat de organizația „Salvați studentul” a constatat că costurile de trai ale studenților au crescut cu 14% în 12 luni.

Un purtător de cuvânt al Universities UK, care reprezintă 140 de universități din Marea Britanie, a declarat: „Universitațile își fac partea lor prin creșterea finanțării, oferind hrană subvenționată sau gratuită în campus și sporind alte forme de sprijin.

Dar există o limită a ceea ce pot face fără acțiuni din partea guvernului”.

Departamentul pentru Educație a declarat anterior pentru BBC că a pus la dispoziție o finanțare suplimentară de 15 milioane de lire sterline pentru studenții defavorizați, crescând totalul la 276 de milioane de lire sterline în acest an universitar. (redacția UZPR)

Foto: Heleria Lopes/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *