◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Țările în care nu
se schimbă ora

Până în prima parte a anului 2017, din cele 192 de țări ale lumii, mai mult de 100 au refuzat să efectueze schimbarea orei. Motivațiile pentru acest refuz sunt variate, incluzând motive religioase și simple refuzuri. Statele care au optat să rămână constante în privința fusului orar, fără a trece de la ora de iarnă la ora de vară și invers, sunt distribuite pe toate continentele, de la Africa la Europa.

În Africa, din cele 54 de țări, doar trei au ales să adopte schimbarea orei: Namibia, Tunisia și Egipt. Celelalte 51 de țări, printre care se numără Somalia, Kenya, Congo, Gabon, Tanzania și Guineea Ecuatorială, nu modifică niciodată ora.

În America de Nord și de Sud, Venezuela, Ecuador, Panama, Guatemala, Nicaragua, Columbia și alte țări au renunțat la schimbarea orei. În Statele Unite, Arizona și Insulele Hawaii nu aplică trecerea la ora de vară și ora de iarnă. De asemenea, în orașul canadian Ontario, ora rămâne constantă.

În Asia, țări precum Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China, Coreea de Nord, Coreea de Sud și Irak nu modifică ora. Lista include și fostele republici sovietice din Asia Centrală.

În Europa, Turcia, Belarus, Rusia și Islanda sunt printre țările care nu schimbă niciodată ora.

În Australia, schimbarea orei este parțială. Queensland și Australia de Vest folosesc același fus orar atât în timpul iernii, cât și al verii.

Astfel, trecerea la ora de vară în 2024 se va face în ultimul weekend din luna martie, iar trecerea la ora de iarnă în același an va avea loc în ultimul sfârșit de săptămână din luna octombrie, respectiv pe 27 octombrie 2024.

 

Marius Herscu/UZPR

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *