◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Stimulente financiare pentru prezervarea jurnalismului local, în Virginia de Nord

Alfonso Lopez,  un parlamentar din Virginia de Nord, și-a anunțat intenția de a oferi stimulente financiare pentru prezervarea jurnalismului local. „Știm cu toții că o presă liberă și viguroasă este cheia de boltă a oricărei democrații vibrante și sănătoase”, a spus politicianul. Lopez a introdus House Bill 2061, care ar crea un credit nerambursabil pentru impozitul pe venit pentru editorii de ziare locale eligibili, pentru compensația plătită jurnaliștilor de știri locale. Proiectul de lege va fi adus în fața subcomisiei de drept general. „Conform unui raport din 2018 al Universității din Carolina de Nord, Virginia are cel puțin șase deșerturi de știri. Deșerturile de știri sunt locuri în care nu există un ziar local care să acopere supraveghetorii consiliului școlar sau procurorul și cred că avem nevoie de jurnaliști locali care să țină alegătorii noștri informați despre ceea ce se întâmplă în jurul lor, la nivel local. În anii ’60 și ’70 erau 60 de jurnalişti și editorialişti care au acoperit Adunarea Generală. Fiecare oraș mic și fiecare oraș mare din Virginia avea un ziar zilnic sau săptămânal care se concentra în întregime pe acea comunitate și pe relația dintre acea comunitate și stat”, a spus Lopez pentru WTOP.

Proiectul de lege al lui Lopez ar stabili un stimulent financiar pentru jurnalismul local: „Ar stabili un credit fiscal pentru jurnalism local – un credit fiscal nerambursabil pentru editorii de ziare locale eligibili pentru compensația plătită jurnaliștilor de știri locale”.

În primul an, creditul fiscal ar fi de 10% din salariul plătit unui jurnalist local sau 5.000 de dolari. În anii următori, creditul ar fi de cinci procente din salariu, sau 2.500 de dolari. În plus, proiectul de lege ar crea un credit fiscal pentru întreprinderile mici eligibile cu mai puțin de 50 de angajați care fac reclame într-un ziar local sau la un post local de radio sau televiziune. În primul an, creditul ar fi de 80% din suma reală plătită, sau 4.000 de dolari. În anii următori, creditul ar fi de 50% din suma reală plătită sau 2.000 de dolari. Creditul include un plafon total de 10 milioane de dolari pe an.

Potrivit wtop.com, Lopez a adăugat că publicațiile locale furnizează o profunzime pe care organizațiile de știri mai mari nu o oferă. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *