◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.04.2024

Jurnaliști cu experiență internațională „predau” secretele profesiei studenților la jurnalism de limbă galeză

De la modă și afaceri globale la sport, unii dintre cei mai avansați jurnaliști din Țara Galilor din diferite domenii își vor împărtăși experiența internațională într-o serie de sesiuni online pentru studenții interesați să urmeze o carieră în jurnalism. Vor participa

Illltud Dafydd, care lucrează cu agenția internațională de știri din Paris Agence France-Presse, Andy Bell, producător de televiziune și reporter care a lucrat în Australia timp de 35 de ani și Megan Davies, care a lucrat ca jurnalist de modă la Paris înainte de a se întoarce în Țara Galilor pentru a lucra pentru BBC Wales.

Cei trei jurnalişti vor fi intervievaţi de ambasadorii postuniversitari ai Coleg Cymraeg şi studenţii jurnalişti Annell Dyfri şi Llion Marc Carbis. Jurnalistul sportiv Illtud Dafydd, va fi prezentat în prima sesiune care va începe pe 31 ianuarie. „Lucrez pentru agenția internațională de presă Agence France-Presse din 2018 și relatez de la echipa națională, Les Bleus, unui public din întreaga lume. Următoarele săptămâni și luni vor fi cu siguranță foarte interesante și ocupate, pe măsură ce se apropie Turneul celor Șase Națiuni și Cupa Mondială de Rugby. Dar dacă nu aș fi studiat jurnalismul ca student postuniversitar prin limba galeză, nu cred că aș fi acolo unde sunt astăzi. Am câștigat oportunități fantastice la Universitatea din Țara Galilor și, de asemenea, am avut mai multe opțiuni și oportunități de angajare după absolvire”, detaliază Dafydd.

A doua sesiune va fi găzduită de jurnalista Megan Davies. Originară din Swansea, Megan a studiat literatura franceză și engleză la Universitatea Exeter înainte de a studia un curs postuniversitar de jurnalism de difuzare la Universitatea Cardiff, unde a câștigat bursa T. Glynne Davies. Cu un interes pentru modă, ca parte a cursului ei de licență, Megan s-a mutat la Paris pentru a lucra pentru Ralph & Russo și revista Vogue.

Potrivit fenews.co.uk, ultimul invitat al serialului va fi radiodifuzorul, producătorul și reporterul Andy Bell, care a lucrat în radiodifuziunea australiană din 1988. Andy are o vastă experiență, cunoștințe și sfaturi pe care să le împărtășească studenților care sunt interesați să urmeze o carieră în jurnalism.

Proiectul este finanțat de Coleg Cymraeg Cenedlaethol, iar sesiunile sunt organizate în comun între Coleg Cymraeg, Universitatea Cardiff, Universitatea Bangor și Universitatea Swansea. Ffion Hughes, manager academic pentru învățământul superior la Coleg Cymraeg, punctează: „Colegiul este mândru să sprijine acest proiect care arată că nu există limite atunci când vine vorba de a studia și de a urma o carieră jurnalistică prin limba galeză. Dimpotrivă, deschide multe uși către o lume multilingvă”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *