◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro09.12.2023

SERGIU CIOIU ONE-MAN-SHOW la SALA RADIO / 12 Decembrie 2019, orele 19:00

Sergiu Cioiu va prezenta un recital extraordinar muzical, poetic, tandru și ironic, în care poezia și cântecul, împreună, fac un excelent divertisment, intitulat:« SERGIU CIOIU ONE-MAN-sHOW, cântece ale prezentului continuu » pe versuri de mari poeți români (Adrian Păunescu, Marin Sorescu, Romulus Vulpescu, George Ranetti, George Topârceanu, Miron Radu Paraschivescu și ALEXANDRU MANDY.

Acompaniat de Lyuben Gordievski (pian şi baian), Vlad Crețu (chitara), Adrian Flautistu (contrabas), Dan Incrosnatu (percuţie).

 Sergiu Cioiu, om spectacol, cu o lungă experiență de actor-cântăret, stabilit de 37 de aniîn Canada, revine periodic în țară, toamna și primăvara, din 2016. Artistul participă la emisiuni de televiziune, prezintă recitaluri de succes pe scenele bucureştene, şi ale unor teatre din ţară, în care îmbină cântecul cu poezia, reușind o adevărată fuziune cu publicul spectator.

Cunoscut interpret de muzică uşoară din anii ’60, ’70,’80, Sergiu Cioiu,despre care Nichita Stanescu scria « Bucuria interpretării lui, ne deschide pleoapa cu un răsărit de stea…. » a lansat mari piese de succes precum „Cântecul vântului”, „Glasultău”, „Pentrucine?”, „Mersi, Bécaud”,”Primul loc de pe pământ”, „Cred” și Tripticul patrimonial dedicat operelor lui Constantin Brâncuși, de la Tg. Jiu, „Poarta sărutului”, „Masa tăcerii”,  „Coloana fără sfârşit”.

In foaierul Sălii Radio, se va putea viziona o remarcabilă expoziție de fotografii, „Sergiu Cioiu,din spectacole”, semnată de cunoscuta realizatoare TVR, Ioana Bogdan.

Pentru publicul amator,deasemenea,  se vor găsi  cele 4 albume discografice, ale lui Sergiu Cioiu apărute între anii 2016-2019, editate de Casa de Discuri  Eurostar, ultimul, fiind „PUR ȘI SIMPLU SERGIU CIOIUCompozitii proprii, pe versuri de mari mari poeti romani, înfățișându-l ca un veritabil compozitor – 17 muzichii izbutite (variate ca stil, tempo, culoare, armonie, oferind multiple nuanțede interpretare) învelesc în carcasă sonoră poezii adevărate, de mare profunzime; unele sobre, altele sprințare, unele elegiace, altele de-adreptul filozofice și unele chiarumoristice, valori literare românești. CD-ul cuprinde înregistrari dintr-un concert live (Teatrelli, oct. 2018) realizat alături de 4 excelențimuzicieni.

  1. Vântule şi alte cantece, Sergiu Cioiu cântă Mandy” (dublu album)
  2. Pe cine numim …EU (dublu album cu cântece și poezii de Marin Sorescu).
  3. Cine a găsit tinerețea mea…”(cântece din repertoriul artistului pe muzica celor mai cunoscuți și valoroşi compozitori din patrimoniul muzicii uşoare româneşti: Florin Bogardo,Ion Cristinoiu, Felicia Donceanu, Mihai Dumbravă, Robert Flavian, Cornel Fugaru, Emanuel Ionescu, Nicolae Kirculescu, Radu Şerban, Vasile Veselovski, H. Malineanu,Temistocle Popa, Laurențiu Profeta, Andrei Proşteanu, Vasile V. Vasilache).
  4. Pur și simplu Sergiu Cioiu (compoziții proprii pe versuri de mari poeți români).

În această perioadă a lansat un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa), alcătuit de autoarea Pușa Roth. Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.

Cronici de la spectacole lui Sergiu Cioiu

Dinu Săraru,  Un „Concert Sergiu Cioiu” (Cronica -Teatrelli, – mai ,2017)

Miron Manega, PUR ȘI SIMPLU – SERGIU CIOIU (Cronică –Teatrelli,  octombrie 2018)

Miron Manega, despre recitalul Pe cine numim… Eu  (Cronică – Teatrelli, mai 2017).

Stire TVR Cluj: despre Sergiu Cioiu, spectacolul din Israel, din septembrie 2018.

Clipuri din recitalurile sale:

INVOIALA– din Pe cine numim… EU(Teatrelli, 2017, versuri Marin Sorescu, muzică Dan Stoian)

Sergiu Cioiu Pur și Simplu–(Teatrelli, 2019):

MASCA  (Romulus Vulpescu / Sergiu Cioiu)

Rică (M.R Paraschivescu / Sergiu Cioiu)

TÂMPLARUL PRICEPUT (M.R. Paraschivescu / Sergiu Cioiu )

CEVA (Pecinenumim… EU, Teatrelli, 2017)

Venise vremea (Teatrelli, 2017)

Trec fetele toamna(Teatrelli, 2018)

Teatrul Național Marin Sorescu – Craiova –

RÂSUL, PLÂNSUL, IUBIREA

Nevasta mincinoasă, Terente și Titina, Venise vremea

Scurta biografie

Sergiu Cioiu este absolvent al I.A.T.C. I.L. Caragiale (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică – Arta Actorului, promoția 1964).

În perioada 1964-1967, este angajat al Teatrului de Revistă ¨Constantin Tănase din București, unde este cotat ca un apreciat interpret de cântec poetic. În august 1965, selecționat de Bruno Coquatrix, este remarcat pe scena Teatrului Olympia din Paris. În cunoscuta revistă Le Figaro, a fost comparat cu Yves Montand (din perioada tinereții) şi cu Marcel Mouloudji.

Din anul 1966, îmbrățișează o carieră de artist independent, performând pe diferite

scene din România, Europa (Franța, URSS, Polonia, Belgia, Olanda) și Israel.

Între 1972 și 1975, este actor al Teatrului de Operetă “Ion Dacian” din București.

În perioada 1975-1982, este  profesor de actorie pentru învățământul artistic la Școala Populară de Artă din București, la catedrele de actorie și canto. În această perioadă înființează Teatrul de hîrtie, un teatru-studiu bazat pe dramatizări din poezia românească. Spectacolele de poezie și muzică realizate de Cioiu au fost premiate în cadrul unor festivaluri naţionale.

În anul 1982, părăsește țara împreună cu familia și se stabilește mai întîi în Franța, apoi în Canada, la Ottawa.

În Canada, oferă ateliere de arta actorului la University of Ottawa, colaborează cu Teatrul municipal din Hull (Théâtre de l’Île), continuă o activitate de actor, interpret de cântec și poezie.

Din 2016, revine anual în România, cu recitaluri de poezie și muzică, pe scenele unor teatre din București, Brașov, Caracal, Cluj, Constanţa, Craiova, Iași, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea.

Apare la numeroase emisiuni de radio şi televiziune.

Tot din 2016, lansează prin Casa de Discuri Eurostar, trei albume discografice.

De asemenea, în primăvara anului 2016, lansează un volum de memorii, intitulat Nu știm aproape nimic – Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu (Editura Ars Longa). Volumul este însoțit de un audiobook – o trecere în revistă a acelei epoci, în care s-au lansat cântece esențiale din repertoriul artistului.

          Pentru mai multe detalii despre biografia sa artistică, puteți accesa adresa web de mai jos:

http://topromanesc.ro/sergiu-cioiu-un-actor-interpret/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *