◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

SFÂNTUL PETRU, UN MARTIR DUPĂ HRISTOS

Vaticanul a fost construit pe un vechi cimitir păgân. În zona limitrofă, arheologii au descoperit o necropolă imensă.

Vaticanul a fost construit acum 2000 de ani, în anul peștelui, când soarele a intrat în această constelație. Piața Sfântul Petru reprezintă un zodiac cu patru anotimpuri.

Conform istoriei, Sfântul Petru, care era numit principele apostolilor, a fost crucificat cu capul în jos, chiar pe locul unde este celebra piață, în 13 octombrie, anul 64 e.n., din ordinul împăratului Nero. Supliciul a avut loc la baza obeliscului din centrul pieții.

Mormântul său a fost descoperit în anul 1953, semn că existența sa a fost una reală și nu o legendă. Blazonul Vaticanului este format din tiara papală și două chei, una de aur și alta din argint, care simbolizează puterea universală a Vaticanului.

Tiara este formată din trei coroane care a fost purtată de papi, începând cu secolul al VIII-lea până în secolul al XX-lea. Ultimul papă care a purtat-o a fost papa Paul al VI-lea.

Văzută de sus, piața Sfântul Petru are forma unei găuri de cheie. În piață sunt 140 de statui și 284 de coloane. Axa spirituală este reprezentată de obeliscul egiptean care se află în mijlocul pieței și care cântărește peste 300 de tone.

Sculptarea obeliscului a început în secolul I î.Hr., în Egipt, din ordinul prefectului roman, Gallus. Caligula va ordona aducerea obeliscului la Roma, în anul 37 e.n. Caligula dedică obeliscul lui Cezar Augustus.

În anul 1586, papa a ordonat mutarea obeliscului în piața Sfântul Petru. Au fost necesari 150 de cai și 900 de oameni pentru a muta obeliscul. Obeliscul egiptean simbolizează o rază de soare pietrificată, reprezintă cheia care este în broasca ușii, cheia de aur care este simbolul spiritualității și deschide poarta secretelor.

De o parte și de alta a obeliscului se află două fântâni care simbolizează sângele lui Hristos. Basilica Sfântul Petru a fost construită pe locul unde în timpul împăratului Nero se afla un circ, unde și-au găsit sfârșitul mulți martiri printre care și Apostolul Petru.
Zeci de ani au încercat să descopere arheologii mormântul unde acesta fusese îngropat. În anul 1953, minunea s-a întâmplat.

Osemintele erau conservate într-o pânză prețioasă de culoare roșie și brodată cu fir de aur. Nu s-au găsit oase ale picioarelor, semn că acestea fuseseră tăiate. Rotulele erau deteriorate, ca și cum ar fi fost lovite cu un obiect tare.

efemeride.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *