◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.10.2024

„Miercurile literare”
la Accademia di Romania in Roma. Prezentarea volumului „Alla ricerca del suo spirito”, de Adriana Ungureanu

În data de 30 octombrie 2024, la ora 18.30, Accademia di Romania in Roma și Asociația „Universul Prieteniei” Iași, vă invită la o nouă întâlnire literară, în cadrul proiectului „Miercurile literare la Accademia di Romania in Roma”. De această dată, în fața publicului Italian va fi prezentat volumul „Alla ricerca del suo spirito”, apărut la Terra d’ulivi Edizioni, Lecce, 2024, având ca autor și traducător pe scriitoarea Adriana Ungureanu (traducere revizuită de Alexandru Laszlo și Cinzia Demi) cu prefața semnată de Cinzia Demi.

Apariția volumului este un omagiu adus Iuliei Hasdeu, la împlinirea a 155 de ani de la nașterea acesteia. Având la bază romanul biografic „Urma pașilor ei. Iulia Hasdeu între viață și nemurire”, povestea face referire la viața celebrei scriitoare, deși nu ea este protagonista, ci un alt personaj care o simte prin căi paranormale și care pornește pe urmele ei în spațiu și timp, dezvăluindu-i istoria autentică, documentată. De altfel, se știe că mitul legat de figura Iuliei Hasdeu nu este străin de esoterism și paranormal.

Evenimentul face parte din proiectul „Toamnă româno-italiană”, ajuns la ediția a IX-a, fiind conceput ca un duplex cultural România – Italia, inițiat de Asociația „Universul Prieteniei” Iași, în 2016, având în program evenimente culturale care s-au desfășurat sub patronajul Ambasadei României în Republica Italiană, cu scopul de a promova cultura şi tradițiile românești și de a contribui la păstrarea identității culturale a românilor din Peninsulă. 

Prezentarea volumului, care va avea loc în Sala de conferințe la Accademia di Romania (Piazza José de S. Martín, 1), începând cu ora 18.30, va fi făcută de scriitoarea, jurnalista Maria Antoanietta Coccanari.

La eveniment participă autoarea Adriana Ungureanu și Rodica Rodean, președintele fondator al Asociației „ Universul Prieteniei” din Iași. Parteneri: Cenaclul de la Roma, Alianța Românilor – Te provoc la o carte.Citește Românește.

Adriana Ungureanu, născută la 14 august 1972, economist, doctor în economie și afaceri externe, care se declară „cronicar de povești adevărate, realizate cu vise misterioase”. Desfășoară o activitate intensă în trei domenii: literar, educațional-științific și jurnalistic. Până în prezent, ea a publicat cinci cărți în țara ca autor unic : „Femeia la 40 de ani. Pe Facebook”, București, 2014, Editura  eLiteratura, „M-am născut să te întâlnesc”, București, 2015,  editura eLiteratura, „Artista”, București, 2016, Casa Editrice eLiteratura, „Urma pașilor ei – Iulia Haseu între viață și nemurire ”, București, 2019, editura EIKON și „Calabria, tărâm cu suflet de femeie”, București, 2022, editura EIKON, tradusă în italiană „Calabria, una terra con l’anima di una donna, Editura: Terra d’ulivi Edizioni, Lecce, 2024”. Este co-autor pentru 8 volume și a avut contribuții la mai multe volume colective. Colaborează cu reviste culturale prestigioase din România, Franța și Moldova. În 2022 a primit premiul special al juriului acordat de Societatea Culturală Apollon-România și Academia Internațională de Litere și Arte pentru lucrarea „Toamna în Calabria”.

 

Rodica Rodean/UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *