◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

S-a semnat un contract pentru 100 de locomotive Softronic la export în Suedia

Un contract pentru 100 de locomotive Softronic la export în Suedia, către operatorul Green Cargo, a fost semnat recent de constructorul craiovean.

”Softronic Craiova va exporta nu mai puțin de 100 de locomotive TransMontana către operatorul suedez Green Cargo. Contractul mamut este rodul satisfacției suedezilor față de prestația locomotivelor craiovene, care tractează deja cele mai grele trenuri din munții Suediei. Aceste 100 de locomotive se vor alătura celor 16 bucăți deja comandate de GreenCargo, dintre care 10 au fost deja livrate și introduse în circulație”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației Metrou Ușor.

Până în prezent, 52 de locomotive TransMontana au fost produse de-a lungul a 10 ani, fiind operate de șapte companii private de marfă din România și din străinătate. Noua comandă de 100 de bucăți va fi onorată în tranșe de câte 10 locomotive pe an, asigurând un flux continuu de lucru la Craiova până în 2030.

Locomotive Softronic la export în Suedia. Compania craioveană își consolidează poziția pe piața europeană

”Aceasta este șansa Softronic de a investi în inovare și de a se extinde pe piața feroviară din Europa cu noi tehnologii. România își continuă tradiția feroviară îndelungată, fiind una dintre puținele țări din lume producătoare de locomotive. România va întoarce astfel favorul Suediei, care acum 50 de ani ne-a vândut licența pentru locomotivele electrice ASEA, produse în peste 1.000 de exemplare la fosta Electroputere Craiova”, se mai arată în postarea citată.

Softronic a început în octombrie 2017 producţia primelor două locomotive Transmontana pentru compania suedeză de stat Green Cargo, pe baza unui contract de aproximativ şase milioane euro. Înfiinţată în anul 1999, compania Softronic a înregistrat în 2019 un profit net de peste nouă milioane de lei, la o cifră de afaceri de 100 milioane de lei și cu 250 de angajați, potrivit ultimelor date disponibile ale Ministerului Finanțelor Publice.

Recent, compania Softronic Craiova a livrat o locomotivă nouă pentru Cargo Trans Vagon, după cea furnizată în vară operatorului E-P Rail.

clubferoviar.ro

 

Un comentariu pentru “S-a semnat un contract pentru 100 de locomotive Softronic la export în Suedia

  1. Iata ce spune compania n perioada urmatorilor ani, p na n 2030, Softronic Craiova va livra n Suedia pentru Green Cargo un numar de 100 locomotive electrice TransMontana. Noul contract de livrare este rezultatul satisfac?iei clientului suedez ca urmare a livrarilor din ultimii trei ani. Locomotivele LE-MA fabricate de Softronic sunt dotate cu cele mai noi ?i performante echipamente, ndeplinesc toate cerin?ele reglementarilor feroviare de interoperabilitate ?i pot tracta trenuri grele n condi?iile climei nordice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *