◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Ultimele noutăți despre fotbaliștii români de națională din străinătate

Jucătorii noștri din străinătate care sunt susceptibili să fie selecționați pentru meciul de baraj România – Islanda pentru Euro 2020 și-au reluat pregătirile. Care este situația celor mai buni fotbaliști care evoluează peste hotare? 

Nicolae Stanciu este unul dintre cei mai în formă stranieri, el fiind titular în toate cele 7 partide disputate în tricoul Slaviei Praga, după reluarea campionatului în Cehia, înscriind 2 goluri și dând 4 pase decisive. Mijlocașul român a avut o contribuție importantă la cucerirea tilului de campioană de către echipa sa.

Formația antrenată de Jindrich Trpisovsky a învins cu 1-0 ieri seara acasă pe Viktoria Plzen și a reușit să-și apere trofeul din sezonul trecut, cu 3 etape înaintea terminării competiției interne, având 9 puncte avans față de adversara întâlnită miercuri.

Românul, cotat la 3,2 milioane de euro, în vârstă de 27 de ani a avut un sezon foarte bun în Cehia, unde a adunat 26 de meciuri, 4 goluri și 8 pase decisive. În toamnă, echipa sa, Slavia Praga va evolua în turul 3 al preliminariilor din Champions League.

Vlad Chiricheș a revenit cu succes pe gazon, după o pauză de aproape 9 luni, în tricoul lui Sassuolo, care a remizat 3-3 cu Inter, miercuri seara pe stadionul ”San Siro”, în Serie A din Italia. Fundașul central al naționalei României, în vârstă de 30 de ani, nu mai evoluase în campionat din 28 septembrie 2019, când fusese titular în partida cu Atalanta.

Românul, cotat la 4,8 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt, a primit nota 6,2 în meciul de aseară (fiind înlocuit în minutul 79 de Magnani), una dintre cele mai bune ale echipei lui Roberto De Zerbi. Cu 11 etape înaintea finalului de campionat, Sassuolo nu are emoții în privința retrogradării, ocupând locul 12 în Serie A, fiind la 8 puncte distanță de locul 18, care duce în liga a doua.

Chiricheș a evoluat doar 5 partide în actualul sezon, însă revenirea sa pe teren este o veste bună pentru selecționerul României, Mirel Rădoi care este îngrijorat în privința alcătuirii liniei de fundași a naționalei, în barajul cu Islanda, din 8 octombrie. 

Ianis Hagi a reluat de curând antrenamentele în tricoul lui Glasgow Rangers, după începerea pandemiei. Clubul scoțian l-a transferat definitiv pe român, după ce a plătit 3 milioane de lire sterline lui Genk, de unde fusese împrumutat în iarnă. 

Mijlocașul, în vârstă de 21 de ani, a jucat în 12 meciuri la echipa lui Steven Gerrard, în toate competițiile, înscriind 3 goluri și oferind 2 pase decisive. El a avut o contribuție majoră la calificarea lui Rangers în optimile de finală ale Europa League, marcând de două ori în partida cu Braga. 

Hagi, cotat la 4,5 milioane de euro, a semnat un contract valabil 3 ani cu echipa de pe ”Ibrox Park”, care va relua campionatul pe 1 august 2020. Trupa condusă de Steven Gerrard are ambiții mari în noul sezon, încercând să întrerupă dominația lui Celtic din Scoția, care a câștigat titlul de campioană în ultimii 9 ani! 

Rangers va disputa returul din optimile de finală ale Europa League cu Bayer Leverkusen, pe 5 august, în deplasare, după ce în prima manșă a pierdut cu 1-3.

 

George Titus Albulescu / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *