◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.02.2024

GERMANIA U21 – ROMÂNIA U21 / Nemții ne-au luat frica! Ce scrie presa

GERMANIA U21 – ROMÂNIA U21 // Ianis Hagi, Ionuț Radu și fanii români prezenți în număr mare pe stadioanele CE U21 sunt considerați de Bild și de Kicker atuurile unor tricolori ”cu forță, pasiune și determinare”

  • România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele  EURO 2019, joi, 27 iunie, de la ora 19:00, ora României.
  • Partida se va juca la Bologna, pe „Stadio Renato Dall’Ara”.

Nemții nu-și freacă mâinile de bucurie că au de-a face în semifinale „cu adversarul considerat pe hârtie cel mai la îndemână”.

Atât tabloidul Bild, cât și Kicker sportmagazin scriu în termeni laudativi despre „tricolorii” mici, „patrimoniul lui Gică Hagi”, și-i avertizează pe campionii en titre ai Europei asupra atuurilor adversarului: Ianis Hagi, Ionuț Radu și suporterii aflați în număr foarte mare în Italia.

„Ca să ne apărăm titlul în finală trebuie să trecem mai întâi de fiul unei legende”, punctează Bild, cu trimitere la Ianis, considerat marea vedetă a „surprizei turneului, o echipă ce evoluează cu determinare, pasiune și forță” – cum o descrie Kicker.

Același Kicker a ales faza din minutul 68 a meciului nostru cu Franța (0-0), când Hagi jr, „deloc afectat de-o mare ocazie irosită de Mateta și de haosul instalat pe teren”, l-a lansat în adâncime pe Pușcaș:”El a demonstrat astfel, încă o dată, de ce numele său se află în carnețele cu notițe ale multor scouteri din Europa. Sunt foarte numeroși aceia care-i prevăd un viitor de aur”.
„Favoritul publicului”

Alături de Ianis, considerat „imaginea României”, Kicker și Bild îl remarcă pe Ionuț Radu: „Portarul lui Genoa dă siguranță echipei și este favoritul suporterilor, care i-au compus cântece și scandări”. Iar Florinel Coman e văzut drept „o permanentă sursă de probleme pe flancul stâng”.

„Asul din mânecă”

Nemților le-a atras atenția și numărul mare de fani români ce încurajează naționala pregătită de Mirel Rădoi pe arenele din Italia: „E asul din mâneca românilor. Susținerea necondiționată a celor veniți de acasă și a celor care trăiesc în Italia a fost și unul dintre motivele pentru care așteptatul blat cu Fanța n-a fost posibil.

Într-adevăr, s-a terminat 0-0, rezultat ce a calificat ambele combatante, dar meciul a fost unul extrem de disputat, în niciun caz plictisitor. Susținerea tribunelor a transformat România într-o echipă cu multă forță, care vrea să-i creeze probleme și Germaniei, joi, la Bologna”.

„Puștii români nu trebuiesc subestimați. Fie și măcar pentru că ei i-au scos din competiție pe mult mai bine cotații croați și englezi”

Bild Zeitung, cotidian german

CLASAMENT FINAL GRUPA C

 

gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *