◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

„Vatra Veche”, revista-volum

Numărul 4/2022 al revistei „Vatra Veche” este un nou recurs la un tezaur cultural care pare etern. Publicația de la Târgu Mureș, condusă de scriitorul și jurnalistul Nicolae Băciuț, membru al Consiliului Director al UZPR, reunește număr de număr condeie remarcabile, creionând un tablou vast și dens al unei spiritualități care nu încetează să surprindă prin bogăție și simbolistică.
Bine ancorată deopotrivă în tradiții și în contemporaneitate, publicația abordează și momentul teribil al războiului declanşat la granițele României, dar publică și versuri semnate de preotul Dumitru Ichim. De altfel, aceasta este forța publicației „Vatra Veche” reconfirmată cu fiecare număr: aceea de a coagula toate direcțiile arborelui spiritual românesc, ale cărui ramuri se întind spre cer sprijinite și hrănite de un patriotism pe care națiunea română îl poartă cu sine peste tot și pentru totdeauna.
Pagină cu pagină, „Vatra Veche” „absoarbe” interesul cititorului cu materiale documentare și analize despre Eminescu, Bălcescu, Goga, Camil Petrescu, publică memorialistică și corespondență, focalizează prin cronică literară, cheamă la lectură profundă, la meditație și la identificarea sensurilor adânci ale existenței spirituale.
Cartea este, din nou, nucleul acestei ediții a revistei care „respiră” în acest fel, prin mesajul volumelor ce transmit toată gama de trăiri care contează, de la emoție la dorința de a progresa.
Foarte densă, ca întotdeauna, bogat ilustrată cu lucrări semnate de artistul plastic Eugen Petri, „Vatra Veche” este genul de publicație care se cere reluată, este ca un volum în sine, cu fiecare nou număr. La baza acestor calități și efecte stau autorii redutabili prezenți în revistă, care pun laolaltă tușele unui tablou spiritual al unei lumi care nu se „predă” indiferent de vremuri și vicisitudini.

(Roxana Istudor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *