◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.06.2024

5 gadgeturi auto cu adevărat utile pentru o experiență mai plăcută la volan

În era în care un autoturism nou este apreciat mai mult pentru dotările de la bord decât pentru capacitatea sa cilindrică, gadgeturile auto au devenit obligatorii pentru orice șofer care se respectă. Și nu este vorba de vreun moft.
Următoarele gadgeturi nu sunt neapărat făcute pentru a-ți fura ochii ci pentru a face experiența condusului mai plăcută. În anumite cazuri, ele reprezintă un mare plus pentru siguranța în spatele volanului.

Cameră auto

Poate că ai văzut până acum nenumărate clipuri pe YouTube cu situații din trafic ieșite din comun. Unele sunt amuzante, altele de-a dreptul terifiante. Însă, pe lângă valoarea lor de entertainment, ele sunt înregistrări, dovezi ale întâmplării unor evenimente.

Odată pornită, camera va înregistra tot ce se întâmplă în timpul drumului tău: de la peisajele frumoase pe lângă care conduci, până la evenimentele din trafic. Aceste înregistrări pot fi dovada nevinovăției tale în cazul în care nefericit în care ai fi implicat într-un accident.

Mai mult, prezența unei camere video pentru mașină poate descuraja șoferii agresivi care ți-ar putea cauza probleme, abuzurile poliției sau chiar hoții.

Sistem GPS

Deși toată lumea are în ziua de azi GPS pe smartphone, asta nu înseamnă că un GPS dedicat nu rămâne opțiunea ideală. GPS-ul de pe telefon este dependent de bateria acestuia, de semnalul GSM și, în plus, îți poate consuma o mare parte din planul de date, aducând costuri suplimentare nedorite.

Dacă drumurile tale te poartă des pe trasee mai puțin știute, varianta clasică de GPS rămâne cea mai sigură opțiune.

Dispozitiv pentru tăiat centura de siguranță și spartul geamul

Chiar dacă numele său generic nu pare atractiv, acest gadget este poate singurul de pe listă care chiar îți poate salva viața. În cazul extrem de nefericit în care te afli într-un accident grav, funcția dublă a dispozitivului îți vine în ajutor.

Folosind cutterul, vei putea tăia centurile de siguranță în cazul în care sunt blocate. Apoi, dacă nu poți să deschizi ușile și trebuie să ieși urgent din mașină, vei putea sparge geamul cu ciocanul.

Aspirator auto

Murdăria în interiorul mașinii este inevitabilă. Gândește-te la praf, la firimiturile de mâncare sau urmele de pământ de pe covoare. Deși îți recomandăm să speli mașina cu fiecare ocazie, înțelegem că acest ritual consumă un timp pe care nu îl ai întotdeauna la dispoziție.

De aceea, e bine să ai în torpedo un mic aspirator cu ajutorul căruia să poți curăța rapid interiorul mașinii. Fiind atât de mici, modelele sunt de obicei făcute astfel încât să poată aspira și în zonele mai greu accesibile de lângă scaune sau banchetă.

Jump Starter

Numele acestui gadget nu are traducere în limba română, însă un jump stater te poate salva dintr-o situație mai neplăcută chiar decât pana de cauciuc: moartea bateriei. De obicei, această situație se rezolvă cu ajutorul unui alt șofer al unui alt autoturism și doar dacă acesta are la îndemână cablurile necesare pentru a lega bateria mașinii lui la bateria ta.

Un jump starter te scapă de multă bătaie de cap și de telefoane disperate. Nu trebuie decât să conectezi cleștii dispozitivului la bornele bateriei tale, să pornești motorul și să te bucuri în continuare de drum.

Nu uita că unele dintre aceste gadgeturi trebuie încărcate prin USB, așa că vei fi obligat să iei și un încărcător auto USB dacă autoturismul tău nu este dotat cu unul. Nu uita însă că niciunul dintre aceste dispozitive nu poate înlocui atenția pe care o ai la volan sau grija pe care o ai față de mașina ta.

libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *