◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Retragerea de pe piața muncii din motive de sănătate mintală, un fenomen la cote record

Numărul de persoane care părăsesc forța de muncă din cauza unei boli pe termen lung este cel mai mare din anii 1990, sugerează un raport elaborate de Fundația Resolution, din Marea Britanie, citat de BBC. Numărul adulților inactivi din punct de vedere economic din cauza stării de sănătate a crescut la un vârf de 2,8 milioane în octombrie 2023. Este cea mai lungă creștere susținută din 1994-1998, când au început înregistrările.

Raportul vine după ce statisticiule oficiale asu arătat că mai mult de o cincime dintre adulții din Marea Britanie nu își caută de lucru. „Persoanele mai tinere și cele mai în vârstă reprezintă, împreună, nouă zecimi din creșterea inactivității economice generale, care ar putea avea efecte grave atât asupra standardelor de viață ale individului, cât și asupra carierei”, susține Louise Murphy, economist senior la Fundația Resolution.

Creșterea numărului bolilor pe termen lung a făcut ca Marea Britanie să rămână singura economie din G7 care nu a revenit la rata de ocupare a forței de muncă dinainte de pandemie.

Fundația a indicat cifrele Departamentului de Muncă și Pensii (DWP), care arată cererile de prestații pentru invaliditate – creșterea cererilor pentru beneficiul fără mijloace testate pentru cei cu probleme de sănătate a fost „cea mai izbitoare”, crescând cu 68% din 2020 până în 2024. În intervalul de vârstă 16-17 ani, noile cereri au crescut cu 138%, adaugă Fundația. Mulți solicitanți de beneficii au citat probleme de sănătate mintală (69%) și probleme musculo-scheletice (48%).

Pentru a face față inactivității economice pe termen lung, cancelarul Jeremy Hunt a anunțat, printre altele, teste mai stricte de aptitudine pentru muncă și sprijin pentru persoanele aflate în căutarea unui job. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *