◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Organizația Mondială a Sănătății susține concret relatarea jurnalistică bazată pe dovezi științifice

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a invitat persoane fizice, instituții, guverne, organizații neguvernamentale să prezinte studii de caz de bune practici și soluții inovatoare în domeniul comunicării științei sănătății publice în timpul pandemiei de COVID-19, printr-un apel public.
Agencia Bori este o inițiativă non-profit orientată spre mass-media, fondată de jurnaliști specializați în relatarea științifică și susține acoperirea jurnalistică bazată pe dovezi științifice. De la primele cazuri de COVID-19 în Brazilia, inițiativa a facilitat contactele cu oameni de știință din întreaga țară, care sunt calificați și disponibili pentru a vorbi cu jurnaliştii despre aspectele științifice ale COVID-19, a oferit acces și a explicat jurnaliştilor studii științifice care urmează să fie publicate pentru a permite traducerea cercetărilor în produse editoriale adresate publicului, a oferit cursuri și ateliere pentru jurnaliști brazilieni în care aceștia au fost instruiți despre felul în care trebuie să relateze știrile legate de COVID-19 și, de partea cealaltă, a organizat formarea media pentru oameni de știință și cercetători, menționează who.int.
În cadrul proiectului Bori al Organizației Mondiale a Sănătății, jurnaliştii se pot înscrie gratuit, prin intermediul site-ului proiectului. Odată înregistrați, aceștia au acces la o colecție de noi studii naționale și internaționale evaluate de colegi, care urmează să fie publicate în reviste sau depozite științifice. Ei primesc, de asemenea, un text explicativ în limbaj simplu, împreună cu studiile și datele de contact ale autorului. În plus, jurnaliștilor li se furnizează în mod regulat conținut științific relevant, pentru a-și aprofunda înțelegerea asupra diferitelor subiecte și posibilitatea de a vorbi direct cu cercetătorii care au efectuat studiile.
Contribuțiile entităților care oferă informațiile științifice pentru jurnaliști pot conține link-uri către surse de pe site-uri web externe. Reproducerea sau traducerea unor părți substanțiale din contribuții sau orice altă utilizare în afara scopurilor educaționale sau necomerciale necesită autorizarea prealabilă în scris a autorului/contribuitorului relevant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *