◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Japonia, „pe muchie” din cauza scăderii natalității

Se estimează că Japonia a avut mai puțin de 800.000 de nașteri anul trecut, în scădere față de peste două milioane pe an în anii 1970. Prim-ministrul țării spune că țara sa este pe punctul de a nu putea funcționa ca societate din cauza scăderii ratei natalității –

Fumio Kishida susține că este un caz de „acum sau niciodată”.

Problema este deosebit de acută în Japonia, deoarece speranța de viață a crescut în ultimele decenii, ceea ce înseamnă că există un număr tot mai mare de persoane în vârstă și un număr în scădere de lucrători care să îi susțină. Țara Soarelui-răsare are acum a doua cea mai mare proporție din lume de persoane cu vârsta de 65 de ani și peste – aproximativ 28% – după Monaco, potrivit datelor Băncii Mondiale. „Concentrarea atenției asupra politicilor privind copiii și creșterea copiilor este o problemă care nu poate aștepta și nu poate fi amânată”, afirmă premierul nipon.

El a spus că, în cele din urmă, dorește ca guvernul să-și dubleze cheltuielile pentru programele legate de copii. O nouă agenție guvernamentală care să se concentreze pe această problemă va fi înființată în luna aprilie, a adăugat el. Potrivit BBC, guvernele japoneze au încercat să promoveze strategii similare înainte, fără succes.

În 2020, cercetătorii au estimat că populația Japoniei va scădea de la un vârf de 128 de milioane în 2017 la mai puțin de 53 de milioane până la sfârșitul secolului. Populația este în prezent puțin sub 125 de milioane, potrivit datelor oficiale.

Pe de altă parte, Japonia a continuat să pună în aplicare legi stricte privind imigrația, în ciuda unor relaxări, dar unii experți spun acum că regulile ar trebui să fie mai relaxate pentru a ajuta la abordarea problemei îmbătrânirii populației.Cu toate acestea, ostilitatea față de imigrație nu a slăbit. Doar aproximativ 3% din populația Japoniei este născută în străinătate, comparativ cu 15% în Marea Britanie. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *