◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro23.04.2024

Jurnaliştii din Kashmir „se află în linia de tragere atât din partea autorităţilor de stat, cât şi a teroriştilor”

Cel puțin șase jurnaliști au renunțat în ultimele zile la munca lor, după amenințări pe care le-au primit de pe un blog despre care se spune că ar fi condus din Pakistan – mulți au apelat la rețelele de socializare pentru a-și anunța disocierea de redacții, relatează theprint.in.

La câteva zile după ce se presupune că peste 20 de jurnalişti din Kashmir au primit ameninţări online anonime emise de Frontul de Rezistenţă (TRF), mass-media au rămas în strânsoarea panicii. În timp ce mulți jurnaliști s-au ascuns, alții au părăsit temporar Kashmirul, în căutarea unui refugiu sigur. Demisiile au crescut, de asemenea, inclusiv cei de la Rising Kashmir și ANN News și-au părăsit joburile în ultimele  zile. Jurnaliştii din aceste două organizaţii şi din Greater Kashmir au fost numiţi în ameninţări. „Îmi anunț demisia din funcția de reporter și disocierea de Media House Rising Kashmir”, a scris jurnalistul Jahangir Sofi pe Twitter. Numele lui Sofi figura pe lista jurnaliştilor împotriva cărora au fost emise ameninţări în nota anonimă. Yasrab Khan, care s-a identificat drept „cameraman” al ANN, și-a anunțat și el demisia pe rețelele de socializare. Într-o declarație, Editors Guild of India a condamnat amenințarea la adresa jurnaliştilor, comparând situația actuală din Valea Kashmirului cu cea din timpul militantismului anilor 1990: „Jurnaliştii din Kashmir se află acum în linia de tragere atât din partea autorităţilor de stat, cât şi a teroriştilor”, se arată în declaraţie.

Nu este prima dată când mass-media din Kashmir se confruntă cu vremuri grele.

În ianuarie, administrația J&K a închis Clubul de presă din Kashmir și a preluat controlul acestuia. Mutarea a venit la câteva zile după ce reînregistrarea clubului a fost suspendată. Editors Guild of India a condamnat în trecut arestarea mai multor jurnalişti din Kashmir, inclusiv pe cea a lui Fahad Shah (redactor-şef, Kashmir Walla).

Unul dintre proprietarii de media numiți în listă a declarat pentru ThePrint că intenționează să-și închidă organizația media.  (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *