◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Educație în jurul artei la Timișoara

Începe Itinerarii de reCunoaștere, cel mai amplu program de mediere culturală din vestul țării. Artă contemporană despre noi, cu toții, pentru fiecare.

 Itinerarii de reCunoaștere / Ways of Knowing este un program de mediere pregătit de Asociația Culturală Contrasens pentru Bienala Art Encounters 2019.

Programul este construit pentru întreaga comunitate și își dorește să ne facă pe fiecare dintre noi, indiferent de vârstă, istorie, statut, interese și nevoi, să includem arta contemporană, evenimentele, spațiile și instituțiile de cultură în viața noastră de zi cu zi.

Timp de 5 săptămâni, în Timișoara, între 20 septembrie și 27 octombrie 2019, iubitorilor de frumos li s-au pregătit vizite, tururi, evenimente, ateliere educative pentru copii și dialog cu arta contemporană și cu orașul.

Organizatorii așteaptă cu nerăbdare să exploreze împreună cu cei curioși spațiile, lucrările și noi perspective. Din programul cu activități, amintim: turul despre natură și ecologie în artă, întâlnirea „Afterwork Art & Drinks” care îi așteaptă pe profesioniștii din companii la povești cu artă în jurul unui pahar de vin, serii de lecturi cu adolescenții pentru a explora împreună gânduri și idei care îi preocupă, ateliere de gândire critică prin artă și atelierele pentru copii – Care-i faza cu arta contemporană?

Programul de mediere îi invită și pe cei mici în universul fermecat al Bienalei ArtEncounters ca să le arate de ce arta și creativitatea e importantă pentru ei!

Vizite în spațiile Bienalei pentru grupe și clase de elevi, ateliere Artful Thinking în școli – gândire critică prin artă, ateliere de in/formare în școli, adresate cadrelor didactice.

Educatorii, învățătorii, profesorii, diriginții și părinții care doresc să planifice o vizită la ei în școală/clasă, sunt rugați să lase un mesaj direct pe pagina de Facebook a programului: Itinerarii de reCunoaștere.

“Itinerarii de reCunoaștere este despre cum să fim și cum să creștem împreună, vorbind despre artă și cultură. Vedem și credem că Medierea este un mijloc de integrare culturală. Cum spunea şi Paolo Baratta în deschiderea Bienalei de la Veneția: ceea ce e important la o expoziție de artă nu e ceea ce se întâmplă în galerie, ci modul în care publicul își folosește experiența după aceea, pentru a-și reimagina realitățile de fiecare zi având perspective extinse. Itinerarii de reCunoaștere își propune să ne pună pe toți pe gânduri.” spune Mihaela Tilincă, director al programului de mediere.

Participarea la evenimentele din cadrul programului de mediere este gratuită. Programul cu toate activitățile pregătite poate fi găsit pe site-ul Asociației Culturale Contrasens sau pe paginile de facebook alte proiectului: Ways of Knowing – Itinerarii de Recunoaștere sau Asociația Culturală Contrasens.

Pentru participarea la aceste activități este nevoie de o înscriere în prealabil. Formularul de înscriere poate fi găsit pe http://bit.ly/itinerarii-de-recunoastere.

Bienala ArtEncounters 2019 înseamnă în acest an peste 60 de lucrări – afiș, arhivă, colecție, fotografie, film, instalație, intervenție, mozaic, pictură sau sculptură, tot atâția artiști sau grupuri artistice, prezenți în mai mult de 30 de spații expoziționale publice sau private. Printre punctele expoziționale centrale ale acestei ediții se numără Bastionul Maria Theresia, Muzeul Banatului,

Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, Casa Tineretului și sediul Fundației Art Encounters. Mai multe detalii despre Bienala Art Encounters 2019: www.artencounters.ro.

Itinerarii de reCunoaștere / Ways of Knowing este un program al Asociației Culturale Contrasens, realizat cu sprijinul Fundației ArtEncounters, Fundația 9, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *