◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.02.2024

INCEPUTUL UNEI AFACERI DE MILIOANE! VEZI CE APARAT A CONSTRUIT UN ROMAN!

Liviu Nicolae, un anteprenor roman, a construit impreuna cu echipa sa un incubator pentru ouale pasarii Emu. Mai exact, aparatul sau costa nici trei sute de lei, pe cand cele de afara costa peste cateva sute de dolari. Incubatorul a fost testat cu succes.

“Vreau sa invatam exact cum merge treaba. Sunt singurul din Romania care incubeaza, mai sunt crescatori, dar importa pasarile. De altfel, am reusit sa testam cu succes si uleiul obtinut din Emu, fiind extrem de bun in tratarea acneei”, ne-a spus Liviu Nicolae, care a construit dispozitivul impreuna cu directorul general, Bogdan Frujina si echipa lor.
De asemenea, el a reusit din 20 de oua sa scoata opt pui, din care patru au murit, din cauza manipularii incorecte, unul a fost taiat cand a ajuns la 20 de kilograme, iar trei mai sunt in viata.
O pasare Emu se mareste cu un kilogram pe zi, iar la un an ajunge sa cantareasca 50 de kilograme. Pretul pentru o astfel de carne, fara colesterol, poate ajunge pana la 100 de euro.
“Am inceput sa incubam pasarea Emu ca o provocare ,in laboratoarele nostre de incercari, pentru a testa daca produsul nostru Incubator electric termostatat , se preteaza si pentru acest tip de oua , iar testarea a vut succes.

Din cate cunoastem noi , aceasta afacere este infloritoare in tari precum: Ungaria, India, Pachistan, iar de la aceste pasari se comercializeaza: carnea , ouale , penele si uleiul obtinut din aceasta pasare”, ne-a mai spus Nicolae.
De altfel, inginerul, la cererea unui client, a costruit si un jupuitor de gaini si prepelite, pe numele sau deplumator,care este un succes pe piata. Deja apartul se vinde in pietele din Spania, Italia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Grecia sau Republica Moldova, iar pretul unui astfel de aparat ajunge la 500 de euro. (A.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *