◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Secretarul general al ONU: „Arhitectura financiară globală a devenit depășită și nedreaptă”

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că este timpul să fie reformat atât Consiliul de Securitate, cât și Bretton Woods, pentru a se alinia la „realitățile lumii de astăzi”. Vorbind la o conferință de presă la Hiroshima, Japonia, Guterres a spus că ambele instituții reflectă relațiile de putere din 1945 și trebuie actualizate. „Arhitectura financiară globală a devenit depășită, disfuncțională și nedreaptă. În fața șocurilor economice generate de pandemia de COVID-19 și de invadarea Ucrainei de către Rusia, ea nu și-a îndeplinit funcția de bază de plasă de siguranță globală”.
Guterres a vorbit, de asemenea, despre modul în care a simțit că la summitul G7 a existat o conștiință tot mai mare în rândul țărilor în curs de dezvoltare că nu se face suficient pentru a reforma instituțiile învechite sau pentru a „înlătura frustrările” din Sudul Global, potrivit EURACTIV.

În ultimii 30 de ani, puterea economică a G7 s-a redus, reprezentând 29,9% din PIB-ul global în 2023, comparativ cu 50,7% în 1980, potrivit FMI. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *