◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.04.2024

Jurnaliștii din Ecuador, vizați de dispozitive explozive trimise prin poștă

Ecuadorul deschide o anchetă privind terorismul, după ce mai mulți jurnalişti au primit dispozitive explozive prin poştă.

Trei dintre plicuri au ajuns în redacţiile posturilor de televiziune Ecuavisa, Teleamazonas şi TC Televisión, în timp ce alte două plicuri adresate postului de radio EXA FM şi jurnalistului Carlos Vera au fost interceptate, a declarat ministrul de Interne al ţării, Juan Zapata. „Acesta este un mesaj absolut clar de a reduce la tăcere jurnaliştii care au fost puternici în felul lor de a fi sau de a reduce la tăcere mass-media”, a spus Zapata, care a condamnat actele şi a confirmat că o anchetă aprofundată este în desfăşurare, potrivit erienewsnow.com.

Un prezentator, Lenin Artieda, a fost rănit când a deschis plicul în mijlocul redacției.

El a spus că dispozitivul exploziv arăta ca o unitate USB. L-a conectat la computer și a detonat. Șeful de științe criminalistice din Ecuador a spus că acestea conțineau explozibili „de tip militar”.

Guvernul a condamnat atacurile, descriind libertatea de exprimare drept „un drept care trebuie respectat”. „Orice încercare de a intimida jurnalismul și libertatea de exprimare este o acțiune detestabilă, care ar trebui pedepsită cu toată rigoarea justiției”, se arată într-un comunicat citat de BBC.

Ecuadorul a cunoscut o creștere a violenței, despre care președintele Guillermo Lasso a spus că este rezultatul competiției dintre bandele de traficanți de droguri pentru teritoriu și control. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *