◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro20.04.2024

Sindicatul Naţional al Jurnaliştilor Tunisieni avertizează asupra subminării libertății presei

Principalul sindicat al jurnalismului din Tunisia condamnă reținerea de către Poliție a unui reporter de radio care a refuzat să-și dezvăluie sursele despre o poveste despre militanți, descriind decizia ca o nouă încercare de a submina libertatea presei.
Amira Mohamed, reprezentant al Sindicatului Naţional al Jurnaliştilor Tunisieni, a declarat că reporterul de la Mosaique FM a fost reţinut pentru audiere după ce a difuzat o poveste despre autorităţile care au destrămat o celulă militantă. „Ceea ce se întâmplă este o rușine, au folosit legea antiterorism pentru a viza libertatea presei, iar acesta este un pas foarte periculos”, a spus Amira Mohamed.
Libertatea de exprimare și a presei au fost câștiguri-cheie pentru tunisieni după Revoluția din 2011, care a pus capăt guvernării fostului președinte, Zine El Abidine Ben Ali, relatează arabnews.com. Cu toate acestea, sistemul democratic adoptat după revoltă este într-o criză profundă, după ce președintele Kais Saied a suspendat Parlamentul, a preluat puterea executivă și a dat deoparte Constituția, pentru a guverna prin decrete. Saied a promis că va susține drepturile și libertățile câștigate în Revoluție, dar opozanții săi afirmă că acțiunile președintelui, care includ și înlocuirea unui organism care a garantat independența judiciară, arată că este hotărât să-și consolideze propria putere.
Sindicatul jurnaliştilor mai arată că libertatea mass-media este serios ameninţată şi a avertizat că membrii presei de stat ar putea intra în grevă din cauza a ceea ce a numit „încercări ale Preşedinţiei de a controla televiziunea de stat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *