◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.04.2024

Liderii lumii condamnă la unison atacul Federației Ruse asupra Ucrainei

Liderii mondiali au condamnat imediat atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei, capitalele occidentale promițând că vor spori sancțiunile împotriva Moscovei.

Președintele SUA, Joe Biden

„Rugăciunile lumii întregi sunt alături de poporul Ucrainei, deoarece suferă un atac neprovocat și nejustificat din partea forțelor militare ruse. Numai Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce acest atac. Lumea va trage Rusia la răspundere”

Șeful ONU, António Guterres

Guterres a făcut o cerere directă și personală președintelui rus Vladimir Putin: „În numele umanității, nu începeți în Europa ceea ce ar putea fi cel mai rău război de la începutul secolului. Conflictul trebuie să înceteze acum!”

Șeful NATO, Jens Stoltenberg

„Rusia a ales calea agresiunii împotriva unei țări suverane și independente. Atacul pune în pericol nenumărate vieți de civili și este o încălcare gravă a dreptului internațional și o amenințare la adresa securității euro-atlantice”

Prim-ministrul britanic Boris Johnson

„Sunt îngrozit de evenimentele oribile din Ucraina și am vorbit cu președintele Volodymyr Zelenskiy pentru a discuta următorii pași. Președintele Putin a ales calea vărsării de sânge și a distrugerii lansând acest atac neprovocat asupra Ucrainei. Regatul Unit și aliații noștri vor răspunde decisiv”

Consiliul UE și Comisia Europeană

„În aceste ore negre, gândurile noastre sunt la Ucraina și la femeile, bărbații și copiii nevinovați care se confruntă cu acest atac neprovocat și se tem pentru viața lor. Vom trage la răspundere Kremlinul” (Ursula von der Leyen și Charles Michel)

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

„Atacuk este un act fără scrupule al lui Vladimir Putin”

Președintele Franței, Emmanuel Macron

„Rusia trebuie să pună imediat capăt operațiunilor sale militare. Franța este solidară cu Ucraina, susține ucrainenii și lucrează cu partenerii și aliații săi pentru a pune capăt războiului”

Premierul Canadei, Justin Trudeau

„Aceste acțiuni neprovocate reprezintă o încălcare clară a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și a obligațiilor Rusiei în temeiul Dreptului internațional și al Cartei ONU. Aceste acte nesăbuite și periculoase nu vor rămâne nepedepsite”

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida

„Cea mai recentă invazie rusă zguduie fundamentul ordinii internaționale, care nu permite încercări unilaterale de a schimba status quo-ul”

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), din care Rusia este membră, a anunțat că „acest atac asupra Ucrainei pune viețile a milioane de oameni în pericol grav și reprezintă o încălcare gravă a Dreptului internațional și a angajamentelor Rusiei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *