◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Prima Serată a anului „Eminescu, jurnalistul” – UZPR, cu un profund omagiu eminescian

Joi 18 ianuarie a.c. la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” a avut loc prima  Serată „Eminescu, jurnalistul” din acest an, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România fiind din nou la înălțime cu un eveniment de marcă ce a sărbătorit Ziua Culturii Române și aniversarea a 174 de ani de la nașterea poetului nepereche.

Actrița Claudia MOTEA, directorul artistic al Teatrului NostruM-UZPR  împreună cu dl. prof. univ. dr. Nicolae VASILE, directorul „Cronicii Timpului”, au coordonat întregul eveniment, oferind spectatorilor o ambianță de suflet prin prezentarea invitaților de onoare și mărturisirea unor lucruri inedite din viața și opera lui Mihai Eminescu.

În deschidere a fost prezentată o lucrare semnată de Miron MANEGA și care expunea relația dintre Eminescu și Cuza, în rubrica permanentă a evenimentului De la Eminescu cetire…

Profesorul Narcis ZĂRNESCU a fascinat publicul cu o disertație inedită Eminescu-Genomul divin al poporului român.

Mihai COSTIN, președintele Grupării Colecționarilor de Medalii și Insigne „Mihai Eminescu” din cadrul Societății Numismatice Române a vorbit despre cea de-a 45-a ediție a evenimentului eminescian organizat de el la Palatul Parlamentului, subliniind cu multă sensibilitate rostul neamului românesc de a-și găsi frumusețea în creația de geniu a poetului nostru.

Recitalul poetic bilingv (româno-francez) al poetei Paula ROMANESCU a fost îndelung aplaudat, iar Ioan NECULA ne-a delectat cu rostirea versurilor din La Steaua și o poezie de-a Veronicăi Micle.

Mezzosoprana Lăcrămioara CRIHANĂ, solistă a Teatrului Național de Operă și Operetă “ Nae Leonard” din Galați a cântat „Ce te legeni?” și i-a invitat pe spectatori la premiera spectacolului său multimedia legat de viața Mariei Tănase, care va avea loc pe 27 februarie la Palatul Copiilor – Sala „Stela Popescu”, conceptul regizoral aparținându-i Claudiei Motea.

Actorii Teatrului NostruM: Daniela BĂDESCU, Marilena CARAGHIAUR, Alina GĂMAN, Doina GHIȚESCU, Marius IONESCU și Sava REGĂȚEANU, acompaniați la pian de Corina VLAD-DIACONESCU, au susținut un moment artistic emoționant, prin rostirea unor poezii celebre din creația eminesciană. Conceptul scenografic de port popular a fost semnat de Beatrice Lianda DINU.

Irinuka GÎJU, cu vocea sa angelică de soprană, a încântat publicul cu: Sara pe deal, Pe lângă plopii fără soț, iar la final, într-o însuflețire  cu toată lumea prezentă, a cântat binecunoscutul Eminescu, pe muzica și versurile lui Ion-Aldea Teodorovici.

Reprezentanții UZPR Teodora Marin și Ovidiu Zanfir (cel care a filmat întregul eveniment) au fost primiți cu multă căldură de toți cei prezenți, făcând încă o dată legătura de suflet dintre cele două instituții, UZPR și Centrul Cultural „Mihai Eminescu” pentru o colaborare de succes și în acest an.

Iată o primă Serată a acestui an, marca UZPR, cu un mare prinos de iubire și recunoștință pentru Luceafărul poeziei românești, pentru „cel dintâi care a dat un stil sufletului nostru românesc”, așa cum mărturisea scriitorul Garabet Ibrăileanu.

 

Claudia Motea/UZPR

Un comentariu pentru “Prima Serată a anului „Eminescu, jurnalistul” – UZPR, cu un profund omagiu eminescian

  1. Felicitări ❤ 🙏 Claudia Motea
    Felicitări ❤ 🙏 Irinuka Guju
    Felicitări ❤ 🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *