◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.04.2024

Papa Francisc: „Frumusețea muncii jurnaliștilor este că se întemeiază pe stânca solidă a responsabilității pentru adevăr,
nu pe nisipurile fragile ale bârfei și interpretărilor ideologice”

Papa Francisc s-a întâlnit cu reporterii acreditați la Vatican și i-a îndemnat să combine „subtilitatea spiritului” cu priceperea jurnalistică pentru a difuza în mod eficient știrile referitoare la Papă și Sfântul Scaun. „Frumusețea muncii jurnaliștilor este că se întemeiază pe stânca solidă a responsabilității pentru adevăr, nu pe nisipurile fragile ale bârfei și interpretărilor ideologice”, a spus suveranul pontif.

În declarațiile sale, Papa a mărturisit că știe „pasiunea, dragostea pentru ceea ce relatează jurnaliștii și încercările prin care trec”: „A fi jurnalist este o vocație, ceva asemănător cu cea a unui medic, care alege să iubească umanitatea îngrijindu-se de bolile ei. Într-un fel, asta este ceea ce face un jurnalist, alegând să atingă personal rănile societății și ale lumii. Este o chemare care apare de la o vârstă fragedă și care duce la înțelegere, la lumină și la povestire”.

Potrivit vaticannews.va, Sfântul Părinte și-a exprimat recunoștința față de jurnaliștii acreditați la Vatican pentru munca lor și pentru „constanța și răbdarea în construirea punților de cunoaștere și comunicare în locul diviziunilor și neîncrederii”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *