◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro27.04.2024

La Satu Mare s-a desfășurat o Gală în sprijinul elevilor de gimnaziu și liceu
din județ

Marți, 21 noiembrie 2023, la Cinema One Laserplex din Satu Mare, s-a desfășurat a doua ediție a Galei ,,Pas spre Viitor”, eveniment organizat sub genericul ,,7 provocări și 1 echipă fantastică, 7 scenarii și 1 film de gală”, Asociația ”Acces la Viitor” încurajând și celebrând voluntariatul, în vederea prevenirii abandonului școlar.

 Asociația ”Acces la Viitor” își propune să fie o punte pentru un viitor mai bun în educație, comunitate, mediu și sănătate care promovează, stimulează și susține participarea activă, civică și responsabilă a tuturor cetățenilor la reducerea fenomenului de abandon școlar, implicarea lor în problemele sociale, protejarea mediului înconjurător și îi încurajăm pentru un stil de viață sănătos. „Echipa noastră însumează peste 20 de persoane, oameni cu suflet mare, dedicați acestor proiecte, care participă în mod voluntar la activitățile asociației. Aria profesională e vastă, de la jurnaliști la cadre didactice, șefi de instituții sau angajați ai Oficiului de Cadastru. Lor li se alătură aripa tânără, 20 de liceeni în mare parte de la Colegiul Național ,,Ioan Slavici” Satu Mare.” (Otilia Matioc – Vicepreședintă a Asociației „Acces la Viitor”)

Evenimentul de ieri a reunit peste 150 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor partenere, structurilor școlare sătmărene, sponsori și voluntari.

Programul, pe lângă prezentarea beneficiilor aduse comunității prin cele șapte proiecte, sociale și educaționale, derulate de Asociația Acces la Viitor, are ca scop recunoașterea meritelor tututror celor implicați și care au contribuit la realizarea proiectelor nostre fie în calitate de coordonator, voluntar, partener sau sponsor pentru că implicarea lor,este un model de urmat ce poate transforma comunitatea într-un loc mai bun, pentru fiecare dintre noi.

În cadrul galei au fost dăruite 20 de bicilete, Premii Speciale, la zece școli beneficiare din cadrul proiectului ,,#acces2edu-#go2school”, dorindu-se o schimbare în rândul copiilor absenteiști, ca prin stimulăm aceștia să nu renunțe la educație.

Au fost premiate: Școlile Gimnaziale Nr.1 Carei; Viile Satu Mare, Moftin și ,,Mircea Eliade ” Satu Mare; Liceele Tehnologice Livada, Turț, Tășnad și ,,Iuliu Maniu” Carei; Liceele Sportiv și Arte ,,Aurel Popp” Satu Mare. „Acestea se alătură celorlalte 25 de unități școlare ce au deja în dotare, fiecare câte două biciclete, date până acum în edițiile anterioare, astfel că putem spune că avem cel puțin 70 de școlari mult mai motivați să vină la școală. Însă pentru a putea oferi aceste Premii Speciale, toată comunitatea a pedalat pentru a aduna cei 20.000 de kilometri puși în joc, ce au fost transformați de sponsori în biciclete. Peste 100 de persoane și peste 1.000 de școlari din județul Satu Mare au făcut echipă la: #rotary4bike, #drcoica4bike, #zollner4bike, #polipol4bike,#galant4bike,#intermedierism4bike – să ducă la bun sfârșit această misiune. (Otilia Matioc – Vicepreședintă a Asociației ”Acces la Viitor”)

„Suntem o echipă care colaborează de mult timp cu Asociația ACCES LA VIITOR.

 Acestui moment plin de bucurie se alătură și celelalte proiecte derulate de

Asociația „Acces La Viitor”:

1st Job – Cariere Express pentru Liceenii Sătmăreni. Trei ediții, peste 3.000 de participanți cu vârsta între 16 și 18 ani, peste 250 dintre ei au ales să-și transforme vara într-o aventură și să exploreze un prim job în vacanța mare;

 

EcoSalvatorii – Gardienii Meiului Înconjurător. 3 ediții, peste 5.000 de preșcolari și școlari participanți, peste 600 ateliere eco realizate în grupul EcoSalvatorii de pe Facebook    https://www.facebook.com/groups/694997254511323;

„Zâmbete În Insula de Bucurie” – 7 ediții, peste 400 de beneficiari instituționalizați și din medii defavorizate din județul Satu Mare sunt sărbătoriți de 1 Iunie la Taberele Școlare Satu Mare;

„Poveste de Crăciun” – 18 ediții, peste 600 de copii beneficiari (aparținători ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare și ai altor ONG-uri sătmărene) în preajma sărbătorilor de iarnă sunt invitați la teatru unde primesc o poveste și întâlnirea cu Moșul Drag și Bun ce are pentru toți daruri. Partener: Teatrul de Nord Satu Mare.

Toate aceste acțiuni și-au îndeplinit scopul propus și au adus beneficii, coerență și relevanță comunității care formează Asociația „Acces la Viitor”.

             

Valeriu Ioan

(gazetanord-vest.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *