◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.04.2024

33% din presa locală americană va fi dispărut până în 2025

Membrii delegației Congresului din Florida care fac parte din Comitetul Judiciar al Camerei ar trebui să susțină adoptarea Legii privind conservarea jurnalismului. Legislația se îndreaptă către Comitetul Judiciar al Camerei, un pas cheie înainte de a putea trece la votul complet al Camerei Reprezentanților, potrivit eu.heraldtribune.com.
Legea privind concurența și conservarea jurnalismului, cunoscută și sub numele de Safe Harbor Bill, ar acorda o scutire antitrust de patru ani organizațiilor de știri, care le-ar permite să colaboreze pentru a ajunge la acorduri de compensare echitabile, negociate cu Google și Facebook. De ani de zile, Google și Facebook au frâu liber să strângă, să distribuie și să monetizeze în mare măsură conținutul de știri care este de fapt produs de ziarele locale și site-urile lor web, precum și de radiodifuzori și alte instituții tradiționale. Din păcate, acești giganți ai tehnologiei online au reușit să beneficieze masiv de acest aranjament profitabil, fără a oferi nicio formă de compensare ziarelor locale și altor organizații media pentru munca depusă de jurnaliștii lor. Aceasta este o dinamică ce privează organizațiile media locale de veniturile din publicitate digitală și de alte resurse financiare pe care ar trebui să le primească pentru distribuirea conținutului lor. Și este o dinamică inechitabilă, care continuă să aibă un impact devastator asupra ziarelor, care încearcă să supraviețuiască pe o piață media extrem de competitivă și aglomerată de canale de comunicare dubioase, care nu aderă la standardele și practicile jurnalistice profesionale care fac ziarele locale și site-urile lor web surse credibile de informații.
Potrivit „The State of Local News 2022”, raport recent lansat de Medill Local News Initiative, de la Universitatea Northwestern, ziarele „continuă să dispară într-un ritm rapid, în medie mai mult de două pe săptămână”. Raportul notează că Statele Unite au pierdut deja peste 25% din ziare din 2005, un procent alarmant, care se preconizează că va crește la 33% până în 2025. „În comunitățile fără o sursă credibilă de știri locale, participarea alegătorilor scade, corupția, atât în guvern, cât și în afaceri crește, iar rezidenții locali ajung să plătească mai mult în taxe. Dispariția presei locale este cu adevărat o criză pentru democrația și societatea americană”, se arată în raport. (redacția UZPR)
Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *