◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro24.07.2024

Publicația Grant County Journal, la final după mai bine de un secol de jurnalism local

Un ziar emblematic din zona Washington se închide luna aceasta, lăsând o altă comunitate fără o sursă de știri locale. Ediția finală a Grant County Journal va fi pe 29 iunie. Acesta a oferit știri pentru localitatea Ephrata de la începutul secolului trecut. „Este ca un deces în familie. Pentru oamenii care citesc ziarul, există un sentiment real de pierdere”, a spus directorul Randy Bracht.

Ziarul și-a pierdut majoritatea clienților comerciali în ultimii 10 ani, a spus editorul și proprietarul, Jeff Fletcher.

La apogeul său, publicațiia a avut atât de mult succes, încât a fost capabilă să aibă patru reporteri plus unul cu jumătate de normă, o redacție uriașă pentru o comunitate atât de mică, de circa 8.000 de persoane, cum este Ephrata, notează yakimaherald.com.

Publicitatea s-a mutat în mare parte pe site-uri web gratuite, iar pandemia a exacerbat toate celelalte provocări. Chiar și în aceste condiții, este de menționat faptul că

Numărul abonaților a rămas constant, iar ziarul are un tiraj de circa 1.500 de exemplare.

Deși s-a încercat trecerea în digital, cititorii au continuat să prefere în proporție de 95% edițiile tipărite.

Cei opt angajați ai ziarului au, în mare parte, peste 60 de ani și au lucrat acolo de 30 sau 40 de ani – Paul Detrick, în vârstă de 63 de ani, este în redacție din 1988 și în presă de la vârsta de 17 ani: „Cu toții suntem aici de foarte mult timp și am crescut împreună ca familie. Să vezi că se termină este foarte trist”.

Fletcher, în vârstă de 76 de ani, a început să lucreze la ziar ca asistent când era în liceu și a devenit proprietarul publicației în 1981. De-a lungul carierei sale, a deținut participații în ziare din Cheney, Davenport, Newport, Ritzville și Spokane Valley.

„Mi-a plăcut fiecare minut”, a spus Fletcher, care se îngrijorează de golul care va rămâne în urmă. Din 2004 până în 2020, Statele Unite au pierdut 2.100 de ziare, potrivit unui raport al Universității din Carolina de Nord. În acest timp, cel puțin 1.800 de comunități și-au pierdut singurul post de știri local. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *