◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro14.10.2024

„Alice Sfințesco – Cântecul culorilor”, eveniment cultural-artistic cu donație, la Botoșani

Muzeul Județean Botoșani găzduiește, în perioada 25-30 iunie 2022, în spațiul Colecției de Artă (Piața Revoluției, nr. 12), expoziția personală a artistei Alice Sfințesco- Onicescu.
Alice Elena Onicescu s-a născut pe 17 mai 1879, în Botoşani, unde a urmat și școala primară, continuându-și studiile la Școala de Arte Frumoase din București, ca elevă a profesorului G. Mirea. În 1901 a absolvit Școala de Arte Frumoase din București, fiind medaliată pentru portret. În perioada 1900-1912 a realizat peste 100 de portrete în ulei și pastel. În 1907 s-a căsătorit cu inginerul T. Sfințesco și a avut numeroase sejururi în Europa (Germania, Italia, Franța), în Egipt și în Statele Unite, urmate de perioade de creație și expoziții la Iași, București și Paris. Prieteni de nădejde i-au fost Constantin Noica și Ionel Jianou. În anul 1964 s-a stabilit în Franța, unde a pictat până în 1974. Artista a decedat în 6 noiembrie 1975, la Lys-Chantilly.
Pe simezele din Galeriile de Artă vor fi expuse peste 30 de lucrări de pictură, în ulei și pastel, cu tematică vegetală și compoziții cu personaje.
În cadrul evenimentului se va lansa albumul de artă ,,Alice Sfințesco – Cântecul culorilor”/ Editura CREATOR/LIBRIS și va fi fi prezentat un moment artistic deosebit, susținut de actrița Claudia Motea și soprana Arlinda Morava.
La vernisajul care va avea loc sâmbătă, 25 iunie 2022, ora 11.00, vor participa membrii familiei doamnei Alice Sfințescu-Onicescu, dar și numeroase personalități ale vieții culturale și social-politice din țară și străinătate. (UZPR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *