◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Dâmbovicioara, Argeș: „Purtăm IE cu mândrIE”!

„Purtăm IE cu mândrIE”! sub acest generic se desfășoară astăzi, 23 iunie, la Dâmbovicioara în Argeș o manifestare care se dorește o trimitere la tradiția portului popular al românilor.

La granița spectaculoasă dintre Valahia și Transilvania, în inima Pietrei Craiului, în cheile sălbatice ale Dâmbovicioarei, tradițiile prind viață.  De această dată, în zona peșterii cu același nume.

Manifestarea dorește să pună în valoare potențialul turistic, cultural și gastronomic al întregii comunități din zona Rucăr – Bran.

Comuna Dâmbovicioara (cea mai nordică localitate a județului Argeș) este de un an de zile Stațiune turistică de interes național și cuprinde satele: Podu Dâmboviței, Dâmbovicioara, Ciocanu și cătunul Valea Urdii.

„Manifestarea -Purtăm IE cu mândrIE-, care pune în valoare tradiția, este o întâlnirea deja tradițională. Anul acesta va avea loc tot pe Cheile Brusturetului, pentru a fi alături de voluntarii de la Salvamont Argeș, care sărbătoresc 50 de ani de la înființarea primei formații Salvamont din țară, la Câmpulung Mușcel. 

Impletim curajul, pregătirea și rigoarea de la salvamontiști cu poveștile și frumusețea iilor din costumul muscelean și sigur va fi o întâlnire inedită.
Așadar, luați IA / cămașa, coronița de flori (valabil pentru fete), o pătură, un coș cu d’ale gurii și hai la iarbă verde!”
– spune Victoria Bârloiu, unul dintre organizatori.

Aici, la Turnuleț, pe Cheile Brusturetului (după peștera Dâmbovicioara), se va desfășura Memorialul „Bebe Nistorescu” – Concurs de escaladă sportivă, organizat de Salvamont Argeș și Consiliul Județean Argeș. 

Program – duminică, 23 iunie 2019:
09.00 – 10.30 – Slujba de duminică, la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul – satul Dâmbovicioara (în costume tradiționale/IE)

10.30 – Plecarea spre Cheile Brusturetului, pentru a participa la picnic. 

După cum a mai precizat doamna Carmen Victoria Bârloiu de la Centrul de Informare Turistică din Dâmbovicioara, cea mai nouă localitate devenită stațiune turistică de interes național, la manifestare sunt așteptați pe lângă localnici și turiștii aflați în vacanță la pensiunile agroturistice de pe culoarul Rucăr – Bran.

 
Constantin PAŞOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *