◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro12.06.2024

Franța anunță o campanie de dezbateri în jurul noilor tehnologii pentru cetățenii din toată țara

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a vorbit la Palatul Elysée cu lideri din tehnologie, comisari UE și politicieni, afirmând că Parisul „va deveni orașul inteligenței artificiale”. Macron a anunțat o nouă investiție în inteligența artificială (AI) și ecosistemul cuantic, precum și în programe de formare pentru a dezvolta talentul tehnologic. „Trebuie să facem un pas mai departe (…) pentru că pentru Franța și Europa, bătălia pentru inteligența artificială este o bătălie existențială, de care va depinde capacitatea noastră de a crea bogăție. Bătălia AI trebuie dusă în jurul a cinci domenii majore: talent, infrastructură, utilizări, investiții și guvernare”, a spus Macron.

În ceea ce privește talentul, un nou program va înregistra o investiție de 400 de milioane de euro în nouă universități. Președintele francez a anunțat, de asemenea, că formarea este esențială și a stabilit un obiectiv de formare a 40.000 până la 100.000 de persoane pe an.

Potrivit Euronews, Macron a anunțat și măsuri pentru a extinde cunoștințele cetățenilor despre tehnologie și a spus că o comisie consultativă independentă franceză, Conseil national du numérique, va avea un buget de 10 milioane de euro pentru a organiza dezbateri în jurul AI în toată Franța. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *