◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Maternitatea reduce semnificativ șansele femeilor de a accede
în poziții înalte

Un studiu realizat de specialistul Amanda Sterling, de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, evidențiază faptul că în continuare femeile însărcinate și proaspetele mame se confruntă cu norme de conducere în care nu se pot încadra.

Raportul citat de miragenews.com se bazează pe o cercetare care investighează experiențele a zeci de femei aflate în roluri de conducere la unele dintre cele mai importante companii corporative din Aotearoa, Noua Zeelandă, precum și start-up-uri și organizații comunitare. „Aceste femei au văzut în principal bărbați, apoi femei fără copii în rolurile de conducere și au auzit, de asemenea, cum se vorbea despre mame. Toate acestea au creat o așteptare – trebuiau să se descurce ca și cum nimic nu s-ar întâmpla cu corpurile lor, să-și ascundă experiențele sau să depună eforturi suplimentare pentru a demonstra că sunt la fel de capabile. Cercetarea arată că maternitatea este în continuare cel mai important punct de abandon al femeilor care țintesc posturi de conducere, iar experiențele femeilor însărcinate și ale mamelor trebuie să fie recunoscute și susținute în mod activ”, afirmă Sterling. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *