◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.04.2024

Finnair își revoltă pasagerii cărora le recomandă să se cântărească înainte
de îmbarcare

Lansarea recentă de către Finnair a unui sistem voluntar de cântărire a pasagerilor a fost anunțată ca o măsură menită să culeagă date pentru calculele bilanțului zborului, dar a declanșat o furtună de critici, fiind considerată o practică ce generează sentimente de rușine față d propriul corp. Procesul de cântărire, care are loc înaintea zborurilor care pleacă de pe aeroportul Helsinki, este în vigoare pe parcursul lunii februarie și, de asemenea, va rămâne în lunile aprilie și mai, conform programului companiei aeriene, citat de BBC.

Compania aeriană națională a Finlandei, Finnair, colectează date atât despre greutatea medie a clienților, cât și despre bagajele lor de mână. Potrivit companiei, procesul de cântărire este anonim și datele vor fi folosite doar pentru a optimiza calculele actuale ale bilanțului avioanelor Finnair: „Nu solicităm date personale, doar greutatea totală a clientului și a bagajului de mână, vârsta clientului, sexul și clasa de călătorie. Nu se colectează informații care să permită identificarea participanților”, punctează Satu Munnukka, șeful proceselor la sol pentru Finnair, într-un comunicat.

Informațiile privind greutatea colectate de compania aeriană vor fi transmise Agenției finlandeze de transport și comunicații, care le va folosi pentru a dezvolta echilibrul aeronavei și calculele de încărcare pentru 2025 până în 2030.

Actrița și fotomodelul american Hayley Hasselhoff a contestat această practică, despre care afirmă că „declanșează tulburări de alimentație”, iar alții au criticat programul prin intermediul rețelelor sociale.

Un reprezentant al Asociației Piloților Finlandezi, care reprezintă 1.400 de piloți profesioniști din Finlanda, a spus că sprijină inițiativa. Toate aeronavele au limitări în ceea ce privește greutatea totală pe care o pot suporta, a adăugat George Ferguson, șeful global de cercetare aerospațială, apărare și companii aeriene, pentru Bloomberg Intelligence: „A avea informații exacte despre greutate este, de asemenea, important pentru menținerea centrului de greutate al avionului, deoarece nu poți pune prea multă greutate în fața sau în spatele avionului”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *