◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Evenimentele meteorologice extreme au un impact direct asupra sănătății mintale a oamenilor

O conferință de experți reuniți la Bruxelles îndeamnă la o schimbare de abordare a anxietății climatice la nivel european. „Știm că trauma provocată de arderea casei sau a fi forțat să te muți din cauza unei inundații au urmări pe termen lung pentru sănătatea mintală și acest lucru a fost subapreciat și nu a fost luat în considerare atunci când cuantificăm costurile inacțiunii climatic. Acesta este un moment istoric pentru ca UE să creeze o agendă pentru cercetarea prioritară în domeniul climei și sănătății, iar mesajul meu cheie este că sănătății mintale trebuie I se dedice aceeași atenție ca sănătății fizice”, explică Emma Lawrance, de la Colegiul Imperial din Londra, prezentă la conferința „Perspective de cercetare a impactului asupra sănătății climatice”, organizată de Comisia Europeană.

Potrivit Euractiv, specialiștii au explicat că evenimentele meteorologice extreme au un impact direct asupra sănătății mintale a oamenilor, iar cei deja diagnosticați cu probleme de sănătate mintală sunt afectați și mai mult de provocările legate de schimbările climatice.

Inacțiunea climatică și consecințele grave asupra sănătății au nevoie de un răspuns centrat pe sănătate, arată și un nou raport Lancet Countdown.

Un studiu publicat în The Lancet a arătat că din 10.000 de tineri intervievați în 10 țări din toată lumea, 60% au spus că se simt „foarte îngrijorați” sau „extrem de îngrijorați” de efectele schimbărilor climatice. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *