◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

Jurnaliștii canadieni „lucrează într-o situaţie dificilă fără precedent”

Experții susțin că tratamentul jurnaliştilor, surprins în multe cazuri pe video, în timpul protestelor împotriva măsurilor de sănătate publică ar trebui să fie un semnal de alarmă. „Ceea ce am văzut a fost absolut malefic. Asta se întâmplă atunci când ai creierul zguduit de dezinformare. Jurnaliştii lucrează într-o situaţie dificilă fără precedent în Canada, ameninţările fiind aruncate asupra presei atât online, cât şi în persoană”, consideră Brent Jolly, președintele Asociației Canadei a Jurnaliştilor.

Gradul de ostilitate și țintele puse pe spatele jurnaliștilor sunt deosebit de îngrijorătoare, iar consecințele psihologice pot fi semnificative. Remedierea problemei va necesita o soluție pe termen lung, care implică o abordare pe mai multe direcții. Organizațiile din redacții trebuie să consolideze securitatea, instruirea digitală și protecția. Companiile de social media ar trebui să revizuiască rolul pe care îl joacă în facilitarea „nămolului discursurilor toxice”.

Guvernul are, de asemenea, un rol de jucat, este de părere Jolly, care l-a îndemnat pe ministrul Patrimoniului, Pablo Rodriguez, „să-și ia în serios responsabilitatea prezentată în scrisoarea sa de mandate” pentru a combate formele grave de conținut online dăunător.

Jolly nu este singurul care a tras un semnal de alarmă cu privire la atacurile la adresa libertății presei. Josh Greenberg, directorul Școlii de Jurnalism și Comunicații a Universității Carleton, afirmă că tonul protestelor seamănă cu cele din Statele Unite și unele țări europene în ultimii ani.

„Nivelul de vitriol îndreptat în special către media, care a fiert lent sub suprafață și invizibil, cu siguranță a ieșit la suprafață și a devenit foarte vizibil”, punctează Greenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *