◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro22.02.2024

Migrația către Europa
va crește în 2024

Centrul Internațional pentru Dezvoltarea politicilor de migrație (ICMPD) estimează că în 2024, mulți dintre cei care doresc să vină în Europa se vor grăbi să sosească înainte ca sistemul să se schimbe, iar migrația către Europa va crește. „Eu îl numesc efectul magazinului închis. Oamenii vor auzi toate aceste măsuri privind migrația anunțate în campaniile electorale și vor crede că trebuie să fie în UE înainte ca acestea să intre în vigoare”, a declarat Michael Spindelegger, directorul general al ICMPD, citat de The Guardian.

Războiul din Orientul Mijlociu și perspectiva ca Donald Trump să revină la putere în SUA ar duce la fluxuri uriașe de oameni, potrivit raportului anual al ICMPD.

O represiune din SUA asupra rutelor de migrație ar putea duce la o creștere a numărului de venezueleni și columbieni care folosesc rute fără viză către Spania. Noile legi privind migrația convenite de UE la sfârșitul anului trecut ar fi inițial un magnet mai degrabă decât un factor de descurajare pentru mulți care ar încerca să ajungă în Europa înainte de a intra în vigoare reglementarea, se arată în raport. „Cred că vom vedea mai mulți refugiați venind în Europa, cifre chiar mai mari decât în 2023. Campaniile electorale vor fi despre soluții rapide, dar știm, de asemenea, că nu există niciuna și aceste remedieri rapide nu vor duce la o scădere a migrației”, adaugă Spindelegger, fost vicecancelar și ministru de Externe al Austriei.

Datele finale ale UE pentru 2023 sunt de așteptat să arate că mai mult de 1 milion de cereri de azil au fost depuse în 2023, în creștere cu aproximativ 20% față de 2022 și cel mai mare număr din 2016, potrivit ICMPD. (redacția UZPR)

Foto: Gerd Altmann/Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *