◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.02.2024

Cei mai bogați 10% cetățeni ai din UE poluează cât cei mai săraci… 50%

Un nou raport al Oxfam solicită o taxă europeană pe avere, întrucât cei mai bogați 10% cetățeni din UE sunt responsabili de la fel de multă poluare cu carbon ca și cei mai săraci 50%. „Stilurile lor de viață din ce în ce mai luxoase și opulența crescândă fac ravagii pe planeta noastră. Între timp, oamenii obișnuiți sunt împovărați cu creșterea costurilor și cu consecințele groaznice ale valurilor de căldură, inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de lăcomia umană”, spune expertul fiscal Oxfam UE Chiara Putaturo.

Aceste emisii nemaipomenite ale celor mai bogați din Europa vor provoca 67.800 de decese în exces cauzate de căldură până în 2100, echivalentul a aproape 850 de decese în fiecare an, potrivit euronews.com.

Organizația de caritate solicită o taxă europeană pe avere, care să strângă aproape 250 miliarde de euro pe an, care ar putea fi folosite pentru a reduce poluarea și inegalitatea.

Prin Pactul verde european, UE și-a stabilit obiective ambițioase în materie de climă, dar semne de întrebare rămân în continuare cu privire la finanțarea implementării acestuia.

Raportul subliniază, de asemenea, inegalitățile globale puternice care alimentează criza climatică. Cei mai bogați 1% din populația lumii au produs la fel de multă poluare cu carbon în 2019 ca și cele cinci miliarde de oameni care constituiau cele mai sărace două treimi din umanitate. (redacția UZPR)

Foto: Domenico Farone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *