◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro29.03.2024

Orașul Dărmănești, marea surpriză în cea mai importantă competiție de promovare a turismului românesc

În cadrul celei de-a doua ediții a competiției ,,Destinația anului”, eveniment realizat și prezentat de PrimaTV, în parteneriat cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Alianța pentru Turism, orașul Dărmănești (Bacău) a câștigat etapa regională la categoria ,,Localități turistice”, ajungând în finala anului 2022, alături de orașele Brezoi (Vâlcea) și Toplița (Harghita).

Această categorie a adus multe noi descoperiri. O competiție puternică între destinații cu natură, cultură, experiență și poveste. În acest an, toate cele trei câștigătoare ale etapei regionale sunt destinații de munte, remarcabile prin cadrul natural dar și prin experiențele deosebite, fie ele sportive sau culturale pe care le oferă, orașul Dărmănești fiind introdus în competiție prin ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești – jazz blues festival”, unul dintre evenimentele muzicale de top din România.

,,Suntem onorați și bucuroși în același timp și le mulțumim din suflet tuturor celor care au crezut în șansele localității noastre”, a spus Marius Diaconescu, inițiatorul și principalul organizator al  festivalului internațional de blues și jazz de la Dărmănești.

La categoria ,,City Break”, orașele Brașov, Iași și Târgoviște câștigă etapa regională ,,Destinația anului 2022”.

Peste 21.000  de români au nominalizat destinațiile preferate în competiția vacanțelor în România, iar 25 de membrii ai juriului format din bloggeri și experți în turism au adus propria perspectivă asupra destinațiilor calificate în finala etapei regionale. Trei criterii au stat la baza jurizării: (1) atractivitatea obiectivelor și experiențelor turistice din destinație, (2) implicarea comunității evidențiată prin investiții în infrastructură și acțiuni de promovare realizate în ultimii doi ani și (3) puterea brandului de destinație.

Urmează ca prezentatoarea evenimentului, Gianina Corondan, să viziteze cele 6 destinații câștigătoare în regiunea si categoria lor, împreună cu o echipă completă de producție TV, pentru a descoperi atracțiile și noutățile din toate aceste destinații. Filmările vor avea simultan o componentă de producție TV clasică, dar și una interactivă. În același timp, începând cu 5 mai publicul este invitat să participe în direct și să voteze pe www.destinatiaanului.ro pentru a stabili podiumul final al competiției. În vara lui 2022, telespectatorii Prima TV vor urmări seria de emisiuni de promovare dedicată acestui proiect. În 6 episoade, toate destinațiile câștigătoare vor fi prezentate publicului. Acestea vor beneficia și de prezențe în media internațională și la mari târguri de turism din Europa.

Despre proiectul ,,Destinația anului: Este o importantă competiție de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe site-ul destinatiaanului.ro, dar și prin colaborarea cu bloggeri și influenceri de turism. Aflată la a doua ediție, respectiv ,,Destinația anului 2022”, competiția ridică ștacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Alianța Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse în două etape (pe regiuni și națională) și o dublare a intensității comunicării.

Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău este printre partenerii evenimentului internațional ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești – jazz blues festival”.

Sursa: http://turism.gov.ro/web/2022/03/28/, www.destinatiaanului.ro

 

Romulus-Dan Busnea / UZPR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *