◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro28.03.2024

BBC și „datoria de a relata de la nivel local”

Prestigiosul BBC a avut parte de o atenționare din partea ministrului britanic al Culturii, John Whittingdale, care a adus aminte broadcasterului că „are datoria de a reprezenta întreaga națiune”. „Ca post național, BBC ste dator să reprezinte toți cetățenii, tineri și vârstnici, indiferent unde locuiesc pe teritoriul țării. În timp ce pe de o parte vreau să fie foarte clar că toate deciziile editoriale și de personal aparțin în exclusivitate BBC, iar Guvernul nu se poate amesteca în politica internă a brandului, pe de altă parte, Executivul consideră că postul trebuie să reprezinte întreaga Marea Britanie. Am stabilit repere foarte clare pentru știri și pentru nevoia ca toate zonele țării să fie reprezentate, ca parte a datoriei BBC de post public”, a spus oficialul.

Declarația vine în contextul în care BBC England a anunțat că va renunța la sute de joburi, printre are 450 de locuri de muncă în stațiile radio, tv și online. Dintre „victime” se detașează programul „Inside Out”, precum și alte 150 de joburi în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord. Și BBC News va avea de suferit, 520 de locuri de muncă urmând a fi desființate. 

Reprezentantul Guvernului de la Londra a remintit că, deși BBC suferă de unele constrângeri financiare, ca majoritatea entităților media, beneficiază, totuși, de cinci miliarde de lire sterline. La rândul său, conservatorul Damian Hindsa declarat, într-un discurs în Camera Comunelor, că „este vital ca programele de calitate de la nivel local să rămână în centrul preocupărilor BBC”, idee susținută de colegul său de partid care conduce Ministerul Culturii. În același timp, oficialul a ținut să reamintească faptul că se caută în continuare soluții pentru ca Guvernul să poată veni în sprijinul jurnaliștilor și al posturilor independente care nu au intrat în schemele de ajutor prevăzute de Executiv în contextul crizei sanitare.

(R.I.)






Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *