◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Celebritățile încearcă (din nou) să schimbe percepția Hollywood-ului despre încălzirea globală

Vedete de la Hollywood, între care Jane Fonda şi regizorii filmului „Everything Everywhere All At Once”, premiat cu Oscar, se reunesc în cadrul celui de-al patrulea summit pentru climat de la Hollywood, organizat în această săptămână la Los Angeles.

Acest summit, care se va desfăşura până sâmbătă, aduce împreună cineaşti, oameni de ştiinţă şi activişti de mediu, în încercarea de a schimba modul de percepţie în industria divertismentului şi pentru a încuraja cinematografia şi televiziunea să-şi folosească influenţa enormă asupra publicului din întreaga lume în ceea ce priveşte schimbările climatice. „Hollywood-ul este o industrie extrem de puternică. Toată lumea de pe Terra este afectată de criza climatică într-un fel sau altul. Dacă nu arătam asta în conţinutul nostru de zi cu zi, acel conţinut este science fiction”, a declarat Ali Weinstein, cofondatoare a summit-ului şi scenaristă de televiziune.

Potrivit unui studiu recent realizat de centrul de cercetare Norman Lear Center şi de firma de consultanţă Good Energy, criza climatică este „practic inexistentă” în industria divertismentului. Mai puţin de trei procente din cele aproape 37.000 de scenarii de filme pentru marele ecran şi televiziune realizate începând cu 2016 au menţionat „orice cuvânt cheie legat de climă şi doar 0,6% au folosit cuvintele schimbări climatice”, potrivit AGERPRES. „Pentru noi este o mare problemă, deoarece majoritatea oamenilor petrec în medie mai mult timp cu personaje de film decât cu propria lor familie”, susține Heather Fipps, co-fondatoare a summit-ului.

În cadrul summitului, Quinta Brunson – vedeta serialului de comedie „Abbott Elementary” – va participa la o dezbatere cu Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, regizorii filmului „Everything Everywhere All At Once”, câştigător a şapte premii Oscar în 2023, inclusiv pentru cel mai bun film. Jane Fonda va face apel la industria divertismentului să lupte împotriva noilor proiecte de combustibili fosili din California. Actriţa americană de origine taiwaneză Stephanie Hsu, nominalizată la Oscar pentru cea mai buna actriţă în rol secundar, va participa la o discuţie despre necesitatea de a vorbi deschis despre schimbările climatice între generaţii.

În cadrul unei mese rotunde se va dezbate rolul emisiunilor improvizate, inclusiv a celor de reality-show, în reprezentarea schimbărilor climatice.

Hollywood-ul şi vedetele sale care călătoresc cu avioane private sunt acuzate frecvent de ipocrizie în privinţa schimbărilor climatice, însă co-fondatoarele summit-ului spun că scopul lor este de a schimba abordarea generală, nu de a incrimina indivizi.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *